FRESH

31
mai

Solutii inovatoare pentru antreprenori, la Conferinta Afaceri.ro de la Craiova

Conferinta Afaceri.ro CraiovaLa Facultatea de Drept a Universitatii din Craiova se desfasoara in acest moment prima conferinta locala dedicata strategiilor si oportunitatilor de extindere pe pietele externe.

“Ne dorim ca antreprenorii prezenti aici sa gaseasca inspiratie, sa gaseasca parteneri de afaceri si, nu in ultimul rand, sa inteleaga “filosofia” schimburilor comerciale la un alt nivel decat cel cu care suntem obisnuiti. Vorbim despre pietele externe, care nu sunt o himera, ci pot fi atinse. Avem alaturi de noi antreprenori cu experienta care vor vorbi despre cum au reusit sa intre pe pietele externe, sa initieze proiecte de succes si sa depaseasca concurenta internationala cu produse si servicii “made in Romania”, a declarat Marius Alexa, general manager Arhipelago si co-organizator al Conferintelor Afaceri.ro.

Deschiderea conferintei a apartinut “noilor industrii”. Produsele IT sunt marfa de export a Romaniei care inregistreaza cea mai dinamica crestere.

Mircea Munteanu, manager de operatiuni la Elastoffice, a prezentat “cloud computing” – conceptul prin care mai multe companii de IT impart anumite resurse (conexiuni de broadband, spatii de stocare a datelor, etc.) avantajele fiind reducerea costurilor, iar implementarea unei astfel de solutii este considerata cheltuiala eligibila in programele derulate cu fonduri europene.

“Acest serviciu se ia pe baza de abonament si nu necesita o investitie initiala. Cloud computingul este un excelent motor de dezvoltare. Nu trebuie sa fim reticenti in a urca datele companiei intr-un astfel de loc”, a subliniat Mircea Munteanu.

Pe scena Facultatii de Drept vor urca in total 12 speakeri. In prima parte a conferintei acestia vor sustine expuneri despre strategii de export si exemple de succes, iar a partea a doua are o componenta practica, fiind consacrata instrumentelor si oportunitatilor de extindere.

Conferinta va fi “condimentata” cu un joc de networking, in cadrul caruia participantii vor avea prilejul sa se cunoasca personal, precum si cu o tombola cu premii.

Evenimentul de la Craiova face parte din seria celor 10 conferinte Afaceri.ro 2013, care a debutat in aprilie la Suceava a continuat la Iasi si se va incheia in luna noiembrie, la Bucuresti.

[Sursa: Finantare.ro]

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.