1
feb.

Oportunitate de Parteneriat: Tehnologie japoneză de mică hidrocentrală disponibilă în licență

Suntem încântați să vă aducem o oportunitate unică de parteneriat comercial cu asistență tehnică, oferită de o companie japoneză specializată în producția de energie hidroelectrică de mică capacitate, generare de energie solară și servicii de economisire a energiei.

Compania japoneză pune la dispoziție drepturile lor de proprietate intelectuală asupra tehnologiei lor de mică hidrocentrală printr-un acord de licențiere. Tehnologia lor este proiectată pentru a transforma eficient energia hidroelectrică neutilizată în electricitate.

Inovația majoră a acestei tehnologii constă în posibilitatea instalării echipamentelor hidroelectrice în locații considerate anterior imposibile pentru tehnologiile convenționale, ceea ce deschide noi posibilități în domeniul hidroenergiei.

Această tehnologie abordează cu succes provocări precum fluctuațiile în fluxul de apă, protejarea biodiversității și a migrației animalelor, controlul prafului și a zăpezii abundente, precum și riscurile de revărsare cauzate de fluxul rapid al apei.

Compania japoneză a investit considerabil în cercetare și dezvoltare în domeniul ingineriei fluidelor și turbomașinilor cu performanțe ridicate. Ei au îmbunătățit precizia tehnologiei lor prin Dinamica Fluidelor Computațională (CFD) și au publicat rezultatele cercetărilor în mai multe publicații de specialitate.

Proprietatea intelectuală pentru această tehnologie este înregistrată în Japonia, China și Taiwan, iar pentru Europa, designul și mărcile comerciale sunt înregistrate, în timp ce cererea de brevet este în curs de evaluare.

Compania caută parteneri în Europa, deoarece consideră că piața europeană este în avans în procesul de decarbonizare, datorită problemelor instituționale și valorii carbonului.

Se așteaptă ca energia decarbonizată să devină din ce în ce mai populară în viitor, iar utilizarea acestei tehnologii reprezintă o unealtă eficientă pentru accesarea zonelor neexploatate potrivite pentru generarea de energie hidroelectrică.

Avantaje și Inovații:

  • Tehnologia japoneză poate fi implementată în locații în care tehnologiile convenționale nu pot fi utilizate, datorită caracteristicilor unice de control al fluctuațiilor în fluxul de apă, controlul prafului și a elementelor prietenoase cu mediul înconjurător.
  • Turbinele japoneze au un risc scăzut de revărsare și necesită foarte puțin control al prafului, ceea ce duce la costuri de întreținere semnificativ mai mici în comparație cu turbinele convenționale. Tehnologia este, de asemenea, recunoscută pentru eficiența sa împotriva zăpezii abundente.
  • Compania japoneză a inventat în 2021 o roată hidraulică tip breastshot de tip deschis. Această invenție permite repoziționarea palelor roții hidraulice astfel încât energia hidraulică să poată fi convertită eficient în energie electrică, chiar și în locații cu fluctuații în fluxul de apă. Acest impeller inovator poate reduce riscul de pierdere a energiei hidroelectrice atunci când fluxul de apă este scăzut, permițând astfel o generare eficientă și stabilă de energie indiferent de fluctuații. În UE, compania a înregistrat forma impeller-ului ca design, numele produsului ca marcă comercială și un brevet este în curs de evaluare pentru mecanismul de direcționare a apei către impeller.
  • Turbinele lor hidraulice pot fi prietenoase cu biodiversitatea. În timp ce tipurile convenționale de turbine hidraulice nu permit mișcarea peștilor, unitatea lor hidroelectrică japoneză ține cont de migrația vieții sălbatice.

Stadiu de Dezvoltare: Testat în laborator

Obiectivul de Dezvoltare Durabilă Asociat: Obiectivul 7 – Energie accesibilă și curată

Partener Căutat:

Compania japoneză caută să colaboreze cu organizații active în soluții ecologice, Obiective de Dezvoltare Durabilă (SDG-uri), sustenabilitate, agricultură inteligentă și alte aspecte legate de producția și consumul local de energie. Aceasta include companii din UE care doresc să producă energie hidroelectrică pentru propriul lor uz.

În ceea ce privește structura contractuală a parteneriatului, ei preferă să ofere tehnologia lor printr-un acord de licențiere și sunt dornici să înceapă afacerea odată ce brevetul lor este înregistrat în Europa. Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați compania Arhipelago.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.