FRESH

5
iul.

Start la Conferinta Afaceri.ro Brasov

Peste 120 de antreprenori si profesionisti ai afacerilor participa astazi la Conferinta Afaceri.ro Brasov.

Evenimentul se desfasoara la Brasov Business Park si are ca tema perspectivele de dezvoltare pe plan local, dar si la nivel de regiune.  Moderatorul Ionut Tata, fondatorul Iceberg si co-organizator al conferintei, a aratat locul modest pe care il ocupa in prezent Brasovul in economia regiunii.

„Brasovul este pe locul IV in Regiunea Centru, ca grad de dezvoltare economica. Pana acum am inaugurat cateva parcuri tehnologice, care din pacate nu sunt populate. Lumea asteapta investitorii straini, cu riscul de a se intampla ceea ce s-a intamplat la Cluj (cu Nokia, n.r.). Nu este cea mai buna idee. Trebuie sa reinviem si alte sectoare, si nu ma refer neaparat la turism. Este o naivitate sa credem ca putem sa facem toti turism”, a subliniat Ionut Tata.

Acesta a aratat ca, din punctul sau de vedere, cheia dezvoltarii Brasovului sta in mainile oamenilor de afaceri locali, care trebuie sa se organizeze si sa coopereze la un nivel superior.

Conferinta Afaceri.ro Brasov inseamna si lansarea unei initiative ambitioase: Clusterul pentru Inovare si Tehnologie. Acesta isi propune sa reuneasca companiile brasovene active in industrii creative sau bazate pe tehnologie avansata, pentru a accelera dezvoltarea lor.

Modul de functionare al Clusterului pentru Inovare si Tehnologie va fi explicat de Vajda Lajos, Vicepresedinte al Asociatiei Clusterelor din Romania. [ Sursa: Finantare.ro ]

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.