FRESH

5
iul.

Afaceri.ro Brasov: Ce urmeaza dupa revolutia internetului?

O noua revolutie tehnologica se prefigureaza pe fundalul actualei crize economice. Acesta a fost mesajul transmis la Conferinta Afaceri.ro Brasov de Andrei Hohan, care conduce FiaTest, cea mai veche firma de consultanta in domeniul managementului calitatii din Romania.

„Cuvantul chinezesc pentru criza este compus din doua simboluri: pericol si oportunitate. Criza e un moment de rasturnare a ierarhiilor economice, ceea ce pentru Romania poate sa fie bine. In World Economic Forum – The Global Competitiveness Report 2012-2013, Romania apare pe la coada, dupa tari ca Bulgaria, Kazahstan, India, in aceeasi categorie cu Mongolia, Angola, Ucraina. Nu am dorit sa explorez cauzele situatiei, ci sa semnealez oportunitatile legate de o revolutie tehnologica in desfãsurare, revolutia Internetului Industrial”, a subliniat Andrei Hohan.

Acesta a aratat ca antreprenorii autohtoni care se vor adapta acestui „nou val” vor castiga avantaje competitive importante, precum cresterea eficientei energetice, reducerea costurilor de productie si optimizarea fluxurilor tehnologice.

Mircea Munteanu, de la Elastoffice, a vorbit tot despre cresterea competitivitatii intreprinderilor, dar din perspectiva unui alt fenomen: cloud computing-ul.„Ma bucur ca am posibilitatea de a oferi IMM-urilor si antreprenorilor informatii despre ce este cloud computing-ul si cum acesta poate ajuta la cresterea si eficientizarea afacerilor de orice fel, cu atat mai mult cu cat UE a decis sa promoveze aceasta tendinta si o legislatie unica pentru gestiunea datelor in cloud in toate cele 27 state membre”, a aratat Mircea Munteanu.

La randul sau, Alin Mechenici, CEO Highway to Business, a prezentat conceptul de business design, care vizeaza atat planificarea strategica, cat si marketingul modern. [Sursa: Finantare.ro]

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.