23
ian.

Mediul privat profita de parteneriatul strategic cu SUA pentru dezvoltarea legaturilor economice

Arhipelago, Asociatia Creierului Iasi si Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoaşterii (APEC) organizeaza a cincea editie a unei Misiuni Economice sub egida Afaceri.ro in Statele Unite ale Americii, de aceasta data in statul Texas, orasul Houston. Misiunea va avea loc in perioada 9 – 14 martie si este dedicata valorificarii potentialului de colaborare dintre Romania si statul Texas si are ca obiectiv organizarea de intalniri cu persoane cheie din universitati, spitale, companii si institutii publice.

Misiunea economica Afaceri.ro Texas 2019 Houston se adreseaza in special antreprenorilor si specialistilor din domeniile Medicina, IT, Academic, Agricultura si Zootehnie, Aeronautica, Inginerie, Petrol si Gaze, stiintific si Marketing, dar si reprezentantilor administratiei publice. Misiunea este totodata dedicata tuturor celor care intentioneaza sa obtina acces pe piata americana, sa inteleaga specificul derularii afacerilor cu SUA si/sau sa atraga investitii si know how din Statele Unite ale Americii.

In cadrul acestei misiuni economice delegatii vor participa la o serie de intalniri, vizite de lucru si prezentari de documentare in locuri precum: centre medicale (Centrul Medical Texas, Spitalul MD Anderson, Spitalul Hermann etc.), institutii de invatamant superior (Universitatea Rice, Universitatea Texas, Universitatea de Medicina Baylor etc.), alte organizatii si companii (Primaria Houston, NASA Johnson Space Center, Expozitia Houston Livestock, alte companii texane renumite etc.).

„Misiunea isi propune participarea la intalniri bilaterale tintite, pe baza informatiilor cu privire la companiile, organizatiile si produsele romanesti participante, colectate anterior evenimentului. Nu in ultimul rand, organizatorii misiunii economice pot oferi asistenta in procesul de familiarizare cu piata americana” a declarat Marius Alexa directorul Afaceri.ro

Printre succesele inregistrate dupa editia de anul trecut se numara inceperea procesului de infratire a Municipiului Iasi cu orasul Houston, organizarea in judetul Brasov a unei organizatii economice pe model texan precum si diverse relatii comerciale intre firme private. Unul dintre facilitatorii legaturilor din mediul medical este medicul iesean Bogdan Iliescu absolvent al cursurilor postdoctorale ale Universitatii Rice din Houston.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati pagina web oficiala:
http://www.afaceri.ro/texas-houston-2019-economic-mission/

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.