FRESH

24
oct.

Romanian Wood Crafts, o prezenta la standarde europene la targul HOME Design Budapesta

12 producatori de mobila, finalisti ai programului de instruire desfasurat in cadrul proiectului „Servicii integrate de export pentru IMM-urile din Romania” cofinantat de Elvetia, prin intermediul Contributiei Elvetiene, au participat in perioada 12-14 octombrie la targul HOME Design din Budapesta. Expozitia a fost dedicata, in principal, mobilierului si decoratiunilor pentru locuinte.

In premiera, pavilionul romanesc a fost prezent sub brandul comun, Romanian Wood Crafts, o initiativa apreciata de catre vizitatorii targului datorita calitatii si diversitatii produselor prezentate. Eleganta designului pavilionului structurat intr-un stil neutru pe rame prefabricate din metal si pereti albi de catre DZNR Design Studio, a reprezentat un alt element de atractie pentru vizitatori.

Delegatia romana a inclus producatori de mobilier de tip “inteligent” precum Ami White, cu o oferta de paturi de tip BoxSpring cu sisteme electrice integrate si Lux Artim, cu mobilier de bucatarie cu electrocasnice controlate prin comanda vocala si senzori de deschidere automata a sertarelor. Din aceeasi categorie a mobilierului pentru locuinte, Xilopal, RGS, ABC Sleep Concept si Biomobila au prezentat colectii de mobilier cu finisaje ecologice, din lemn masiv, cu o interpretare personala a tendintelor in design.

Segmentul mobilierului pentru copii a fost ofertat de producatorii Timural si Amik, care au expus mobila din elemente naturale si jucarii cu rol educativ, adresat atat familiilor, cat si gradinitelor sau creselor. Cu un design inspirat de simplitatea si durabilitatea asigurate de lemnul masiv, BodMob a expus mese si mobilier tapitat, in timp ce Tapisal a completat oferta cu balansoare cu accente traditionale. Uniprod a propus pietei din Ungaria o oferta de jaluzele si solutii de umbrire a ferestrelor din lemn masiv, pictat intr-o diversitate de variante cromatice. Dedicat mobilierului comercial, Grapthec a prezentat solutii care pot fi personalizate nevoilor fiecarui client.

In cele trei zile ale targului, firmele participante au avut ocazia sa intre in contact cu distribuitori locali de mobilier, reprezentati ai industriei HoReCa, arhitecti si designeri de interior care si-au manifestat interesul de a colabora.

Ambasadorul Romaniei la Budapesta, Marius Lazurca a declarat cu ocazia vizitei pavilionului romanesc: „Sunt foarte bucuros ca am participat la acest targ, unde prezenta romaneasca se situeaza la cele mai inalte standarde. Romania a mai fost oaspete privilegiat la asemenea evenimente de promovare, dar este pentru prima data cand prezenta noastra nationala imi ofera un asemenea sentiment de mandrie si de incredere in viitor. Am vazut firme mai mari sau mai mici, din toate regiunile tarii, toate pregatite sa faca pasul in afara Romaniei si sa ofere clientelei internationale produse confortabile, moderne, frumoase si, de multe ori, ecologice.”

Proiectul “Servicii integrate de export pentru IMM-urile din Romania”, realizat in cadrul Programului de Cooperare Elvetiano-Roman pentru reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse, beneficiaza de finantare in valoare de cca. 12 mil. lei, 85% reprezentand contributia Elvetiei si 15% cofinantarea statului roman. in urma procedurii de achizitie publica organizata de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat. Acest proiect este realizat de Asocierea Gama Proconsult – TDP Partners – Camera de Comert si Industrie Prahova – Inpulse Partners.

Pentru detalii suplimentare, va rugam sa transmiteti un e-mail la adresa adriana.dobrila@tdppartners.ro sau sa contactati telefonic la numarul 074.304.42.74.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.