15
nov.

Doina Cepalis: „Antreprenorii romani sunt cu adevarat patrioti”

Doina_Cepalis_resizeUn invitat special la Conferinta Afaceri.ro Piatra Neamt a fost Doina Cepalis, fondatorul Te-Rox Prod, desemnata „cel mai dinamic antreprenor din Romania”, care a impartasit din experienta sa antreprenorilor prezenti in sala.

„Am ajuns in atentia publicului dupa ce m-au cautat reprezentantii unui fond de investitii, insotiti de cei ai unui trust media, sa-mi spuna ca mi-a crescut cifra de afaceri de 65 de ori. La inceput m-am speriat, am crezut ca au venit intr-un fel de control, dar mi-au spus ca m-au selectat din peste 10.000 de firme si, dupa criteriile lor, sunt „cel mai dinamic antreprenor din Romania”, a povestit Doina Cepalis.

Insa povestea sa de succes a cunoscut si o perioada mai intunecata: in urma cu 7 ani era in pragul falimentului. „In 2006 am pierdut tot. Statul roman nu sprijinea sectorul de in si canepa si au venit peste noi chinezii care – culmea – erau sprijinit de statul lor. Dupa aceea am inteles ca poate cel mai important lucru pentru antreprenor este piata, unde poti negocia si chiar primi finantare”, a povestit Doina Cepalis.

Managerul Te-Rox Prod a explicat apoi secretul revenirii sale spectaculoase si cum a ajuns sa lucreze cu marii retaileri ai Europei. „Am inteles ca criza naste nevoi. Am intrat pe o nisa de piata – scaunele auto pentru copii – si am cautat sa intelegem ce-si doresc partenerii nostri. Am aflat repede ca piata nu mai suporta stocurile (or China inseamna stocuri) si ca prefera sa ruleze cantitati mai mici, livrate prompt. Noi exact aceasta le-am oferit, iar ei au renuntat sa mai lucreze cu chinezii. Ultima oara, cei de la Carrefour s-au declarat fericiti ca suntem alaturi de ei”, a punctat omul de afaceri. Aceasta a punctat ca apropierea pietele vestice este un avantaj si ca putem fi mult mai prompti decat altii in relatia cu partenerii europeni.

Doina Cepalis spune ca oamenii de afaceri romani mai au un avantaj competitiv fata de alte natiuni: faptul ca sunt… patrioti. „Am observat ca antreprenorii romani nu pleaca niciodata de aici. Chiar daca vad ca nu le merge bine, nu vor proceda niciodata ca altii, care concediaza angajatii, isi urca echipamentele pe vapor si se muta cu afacerile in Bangladesh. Ei raman aici, gasesc solutii, impartasesc din succesul lor, cresc pe langa ei si alte companii”, a adaugat Doina Cepalis.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.