FRESH

15
nov.

Start la Conferinta Afaceri.ro Piatra Neamt

Sala_Piatra_NeamtConferinta Afaceri.ro a inceput la Hotelul Central Plaza din Piatra Neamt, in prezenta a peste 150 de antreprenori si reprezentanti ai mediului de afaceri local.

Conferinta este orientata spre oportunitatile de crestere sustenabila a judetului Neamt si prezinta instrumente de dezvoltare a afacerilor, surse de finantare, exemple de bune practici, clustere si responsabilitate sociala.

„Afacerile sunt motorul care duce economia, iar intr-o perioada de recesiune prelungita, sprijinirea companiilor si incurajarea mediului de afaceri sunt o prioritate pentru autoritatile care doresc dezvoltarea locala”, a declarat in deschiderea evenimentului Marius Alexa, CEO Arhipelago, organizator al conferintei.

La randul sau, Gheorghe Stefan, primarul municipiului Piatra Neamt, i-a indemnat pe participanti sa valorifice oportunitatile care li se deschid. „As dori ca aceasta conferinta sa va ajute sa demarati proiecte noi, sa faceti afaceri bune. Daca acest lucru se va intampla, inseamna ca si noi, cei din administratia publica, vom avea o finantare mai buna si mai multe sanse de a duce la bun sfarsit proiectele comunitatii”, a subliniat Gheorghe Stefan.

La randul sau, Mihai Apopii, presedintele Camerei de Comert si Industrie Piatra Neamt si co-organizator al conferintei, a evidentiat faptul ca a aparut o noua generatie de antreprenori, care trebuie ocrotita si informata.

„Noi urmarim permanent balanta dintre firmele nou-infiintate si cele radiate. Un semnal pozitiv este ca firmele nou-aparute sunt ale tinerilor intreprinzatori. Aceasta angajare a tinerilor in afaceri da stabilitate pe termen lung economiei”, a aratat Mihai Apopii.

In cadrul prezentarilor care vor urma, speakerii conferintei, specialisti in antreprenoriat si oameni de afaceri cu experienta, vor vorbi despre cum au reusit sa initieze proiecte de succes cu produse si servicii «fabricat in Romania» si «fabricat in Neamt».

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.