FRESH

19
iul.

Conferinta Afaceri.ro Constanta: Avem o harta a Romaniei cu toate zonele de turism de aventura si sporturile care se pot practica

Invitat la Conferinta Afaceri.ro Constanta, Razvan Filipescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, a vorbit despre strategiile publice de promovare pentru acest domeniu.

„Romania si-a pierdut turistii proprii. Iar acum trebuie sa-i convingem pe romani sa-si viziteze propria tara. In ceea ce priveste turistii straini, Romania are probleme pentru ca nu este o destinatie turistica recunoscuta pe plan international. Ne lipseste, s-o recunoastem, si partea de know-how. Mai avem probleme cu infrastructura si accesibilitatea in diferite zone”, a recunoscut Razvan Filipescu.

Acesta a prezentat un instrument util pentru promovarea Romaniei la targurile internationale de turism. „Am alcatuit o harta a Romaniei cu toate zonele de turism de aventura, precum si sporturile care se pot practica. De asemenea, facem eforturi pentru a include pesterile din Romania in circuitul international de turism speologic”, a subliniat seful ANT.

O alta problema pe care a identificat-o Razvan Filipescu este slaba pregatire a celor care activeaza in industria turistica. Pentru a compensa acest deficit, ANT a modificat normele de clasificare pentru servicii turistice. „Primesc puncte suplimentare cei care si-au certificat standardele de calitate si personal calificat”, a explicat Razvan Filipescu.

Prin aceste masuri, ANT incurajeaza intreprinzatorii sa investeasca in resursele umane si sa-si imbunatateasca serviciile.

La conferinta Afaceri.ro Constanta a fost prezenta si Corina Martin, presedintele Federatiei Asociatiilor de Promovare a Turismului, a vorbit despre dificultatile in promovarea serviciilor turistice autohtone, precum si despre importanta cooperarii intre antreprenori care ofera servicii complementare pentru a-si promova ofertele. [sursa: Finantare.ro]

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.