FRESH

19
iul.

Conferinta Afaceri.ro Constanta: Turismul de aventura inseamna sfarsitul „statiunilor-dormitor”

La Camera de Comert, Industrie Navigatie si Agricultura Constanta se desfasora Conferinta Afaceri.ro, avand ca tema „Turismul de aventura – viitorul turismului mondial”.

Cei aproape 100 de antreprenori prezenti la acest eveniment sunt pusi la curent cu cele mai noi trenduri din industria ospitalitatii.

„In fiecare oras in care organizam conferintele Afaceri.ro abordam o tema de business specifica economiei locale. Tema abordata la Constanta, cea a turismului de aventura, este una curajoasa, fara precedent. Avem speakeri cu experienta, care pot impartasi altora idei valoroase, care pot fi adaptate si puse in practica de antreprenori”, a declarat Marius Alexa, fondatorul Arhipelago Interactive, co-organizator al conferintei.

Cristian Culea, presedintele Junior Chamber International Constanta si co-organizator al conferintei, a prezentat conceptul si avantajele turismului de aventura.

„Turismul de aventura este una din formele noi de turism care incorporeaza aspecte ale dezvoltarii durabile, protectiei mediului inconjurator, dezvoltarea antreprenoriatului. Un aspect foarte important la turismul de aventura este ca foloseste resursele umane locale si vine in ajutorul comunitatilor, mai ales a celor din zonele subdezvoltate”, a subliniat Cristian Culea.

Ion Danut Juganaru, presedintele CCINA Constanta, a punctat ca, pana acum, investitiile care s-au facut in domeniul turistic au vizat mai ales spatiile de cazare: confort si capacitati.

„S-a terminat cu „statiunile-dormitor”, cu turismul pasiv. In prezent avem nevoie de investitii in distractie/agrement. Iar daca lipsesc resursele proprii, am putea compensa prin introducerea acestor activitati specifice turismului de aventura in randul programelor cu finantare de la Uniunea Europeana”, a aratat Ion Danut Juganaru.

In prima parte a conferintei  vor avea loc prezentari si dezbateri, urma de workshop-uri si „jocuri de business”. Conferinta se va incheia seara, cu un cocktail asezonat cu branzeturi fine. [sursa: Finantare.ro]

Finantare.ro va urmari acest eveniment si va prezenta principalele idei prezentate in cursul Conferintei Afaceri.ro.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.