FRESH

19
iul.

Afaceri.ro Constanta: Bosniacii castiga peste 3 milioane de euro pe sezon doar din rafting

Potentialul Romaniei pentru sporturi extreme este imens si, din pacate, foarte putin exploatat. Acesta a fost mesajul lui Catalin Campeanu, manager la Green Adventure/rafting si sporturi extreme – l-a transmis participantilor la Conferinta Afaceri.ro de la Constanta.

„Sa luam exemplu de la vecinii nostri bulgari. O singura firma are in fiecare weekend 200-300 de clienti la rafting. La un bilet (ieftin) de 25 de euro, aceasta inseamna un castig minim de 5.000 de euro. Iar daca adaugam mancarea, bautura si cazarea, vedem dimensiunea afacerii”, a subliniat Catalin Campeanu.

Potrivit acestuia, si modelul bosniac este vrednic de urmat. „In Bosnia s-au creat peste 1.000 de locuri de munca pentru localnici, doar de catre firmele de rafting. Firmele lor castiga peste 3 milioane de euro pe sezon”, a aratat managerul Green Adventure.

Catalin Campeanu a explicat ca in Romania exista 3 rauri care se preteaza pentru rafting: Buzaul, Jiul si Crisul Repede. Doar ultimul este exploatat la optima valoare.

„In alte tari, autoritatile se implica, in sensul ca au grija de rauri, care sunt mentinute foarte curate. In al doilea rand, la noi nu exista un parteneriat, nici macar un dialog in adevaratul sens cu intreprinzatorii. De exemplu, pentru raul Buzau incercam de 4 ani sa obtinem programul de evacuare a apei de la barajul Siriu. Nu vor sa ni-l dea pentru ca tine de „siguranta nationala”. Asa ca stam pur si simplu ca la pescuit si asteptam sa dea drumul la apa, ca sa facem si noi rafting”, a punctat Catalin Campeanu.

Acesta propune ca solutii pentru dezvoltarea turismului de aventura diverse strategii de promovare care tin in primul rand de antreprenori. „Firmele trebuie sa investeasca, sa sponsorizeze diverse competitii: turnee de rafting sau regate, in cazul sporturilor cu ambarcatiuni marine. O alta investitie care face toti banii este in resursele umane, in formarea de ghizi si personal auxiliar”, a adaugat managerul Green Adventure. [sursa: Finantare.ro]

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.