FRESH

17
nov.

O călătorie în Patagonia

Patagonia este o regiune de la capătul lumii care oferă vizitatorilor cele mai frumoase peisaje. Patagonia este destinaţia ideală pentru un sejur relaxant plasat sub semnul întinderilor infinite, a unei naturi magnifice, a unui loc uimitor unde fiecare colţişor evocă aventura şi libertatea.

Patagonia înseamnă situri excepţionale, lacuri şi munţi somptuoşi în Nord, gheţari maiestuoşi în Sud, capătul lumii la Ushuaia şi o faună unică pe coasta Pacificului, adică mai multe călătorii într-una. Patagonia este un teritoriu de 78721 km pătraţi cu mai multe provincii şi mai multe zone. Stepe imense şi deşertice, numeroase păduri şi lacuri, parcuri de-a lungul munţilor, o coastă atlantică sălbatică incredibilă în est şi un arhipelag cu insule în sud.

Patagonia face parte din acele destinaţii care pot fi calificate drept mitice. Puţine locuri de pe planetă suscită atâta mister. Un teritoriu aflat la capătul lumii care fascinează, te face să visezi şi care atrage şi va atrage mereu.

Despre Torres del Paine

Parcul national Torres del Paine din sudul statului Chile, infiintat in 1959 pe o suprafata de 240 de mii de hectare, este una dintre nestematele sudului Americii. Masivul Paine se inalta asemenea unei fortarete de nepatruns, incoronata de turnuri ascutite ce se ridica semet spre cer. La nord de Torres del Paine se afla parcul national Los Glacieres, unde atractia principala o constituie faimoasele varfuri Fitzroy si Cerro Torre, o adevarata provocare pentru cei mai iscusiti alpinisti. Dar minunatul peisaj montan nu este singura priveliste extraordinara din Patagonia.

Intinsa pe mai bine de 1,25 milioane de kilometri patrati, regiunea este putin populata si, in ciuda frumusetii sale speciale, inca putin explorata, vizitata si cunoscuta. Intre cele doua parcuri se afla cea mai mare calota glaciara din afara regiunilor polare, iar la 200 de kilometri est se intinde nesfarsita pampa. Denumirea de „Paine” provine din dialectul Tehuelche, ai carui vorbitori locuiesc din vremuri imemoriale regiunea, si inseamna „roz“. Intr-adevar, varfurile ascutite de granit carora alpinistii le-au dat nume precum „Fortareata“, „Sabia“, „Lama“ reflecta lumina asfintitului in nuante de roz si portocaliu.

Sursa: Descopera.ro

Sursa: Calator.org

Bootcamp-ul Afaceri.ro Patagonia 2022 oferă posibilitatea participanților de a explora Patagonia, o regiune geografică și istorică de o imensă varietate, de a înțelege mecanismele de business în regiunea Americii de Sud și este destinat liderilor, antreprenorilor îndrăzneți, intraprenorilor entuziaști, călătorilor spirituali, oamenilor curioși și nu numai. Printre beneficiile participării la acest bootcamp sunt: traininguri de antreprenoriat, descoperirea culturii Americii Latine, schimbul de contacte de afaceri și descoperirile spirituale.


Pentru mai multe detalii:

Cătălina Negru 

Organizator

E-mail: catalina.negru@arhipelago.com 

Telefon: 0730401896.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.