FRESH

16
nov.

Bootcamp Afaceri.ro Pamir. Munții Pamir

Parcul Naţional Tadjikistan acoperă 2,6 milioane de hectare în partea de est a statului Tadjikistan şi în centrul ”Nodului Pamir”, un punct de întâlnire al celor mai înalte masive muntoase ale continentului eurasiatic. Cuprinde platouri înalte în est, iar în vest vârfuri muntoase din care unele depăşesc 7.000 de metri înălţime, ”înfruntând” variaţii sezoniere extreme de temperatură.

Lanţul muntos Pamir se află în centrul ”Nodului Pamir”. Forţe tectonice impunătoare care îşi au rădăcinile în coliziunea platoului australiano-indian cu platoul eurasiatic au generat, progresiv, Himalaya, Karakoram, Hindu Kuş, Kunlun şi Tien Shan – toate izvorâte din Munţii Pamir. Alături de Munţii Karakorum, regiunea Pamir este una dintre cele mai active locaţii tectonice ale planetei.

Munţii Pamir reprezintă un centru major de glaciaţiune al continentului eurasiatic, iar Parcul Naţional Tadjikistan ilustrează, în această zonă protejată, o juxtapunere extraordinară a numeroase vârfuri muntoase, văi glaciare şi defilee de-a lungul mediului deşertic continental al înaltului Platou Pamir (cunoscut şi ca Podişul Pamir).

Munții Pamir oferă şi o unică oportunitate pentru studierea plăcilor tectonice şi a fenomenului de subducţie continentală, contribuind astfel la înţelegerea fundamentală a procesului de formare a scoarţei terestre.

Afaceri.ro a deschis înscrierile pentru Bootcampul Afaceri.ro Pamir 2022, care se va desfășura în luna iulie a anului 2022. Printre beneficiile participării la acest bootcamp sunt: traininguri de antreprenoriat, descoperirea culturii Tadjik și culturii Kirghiza, interacțiunea directă cu băștinașii regiunii Pamir, schimb de contacte și informații cu oamenii de afaceri locali, analiza potențialului de afaceri din regiune și altele.


Pentru mai multe detalii:

Cătălina Negru 

Organizator

E-mail: catalina.negru@arhipelago.com 

Telefon: 0730401896.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.