FRESH

30
oct.

Ajutoarele de minimis pentru IMM-uri au ajuns pe masa Guvernului

Anca_Laura_IonescuProiectul de hotarare care schimba regulile de acordare a ajutoarelor de minimis pentru IMM-uri a ajuns pe masa Guvernului si ar putea fi adoptat in sedinta de astazi.

Anuntul a fost facut de Anca Laura-Ionescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei, in cadrul Conferintei Afaceri.ro, desfasurata la Bacau. „Astazi (miercuri, n.r.) proiectul va intra in sedinta de Guvern si este posibil sa avem o decizie in acest sens”, a declarat secretarul de stat, care a trecut in revista principalele modificari care vor fi aduse Schemei de minimis.

Potrivit proiectului, Schema de minimis va trece de la Ministerul de Finante la Ministerul Economiei, care o va pune in aplicare prin cele 8 oficii teritoriale pentru IMM.

Alocarea financiara totala ramane de 500 de milioane de lei, dar s-a redus valoarea ajutorului maxim la 100.000 de euro/proiect, pentru ca numarul IMM-urilor beneficiare sa creasca.

De asemenea, sesiune de depunere a cererilor va dura 10 zile, dupa care va urma verificarea si evaluarea.

A fost eliminat criteriul de selectie „primul venit, primul servit” si s-au introdus alte reguli, pentru a asigura transparenta si egalitate de sanse pentru toti solicitantii.

IMM-urile trec de la POSCCE la POR

Secretarul de stat Anca Laura-Ionescu a prezentat si alte initiative ale Ministerului Economiei, care vin in sprijinul comunitatii de afaceri si a IMM-urilor, in special. „Am incheiat un parteneriat cu fundatia Business Leaders, care ofera mentorat pentru castigatorii programului SRL-D. Am ales aceasta solutie dupa ce am constatat ca dupa ce primesc finantarile, beneficiarii deseori nu stiu sa-si dezvolte si sa-si continue afacerile”, a explicat secretarul de stat.

De asemenea, Anca Laura-Ionescu a subliniat ca pentru IMM-uri va juca un rol important, in perioada 2014-2020, viitorul Program Operational Regional, care va prelua rolul de stimulare a micilor afaceri de la Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.

Dezbaterile Conferintei Afaceri.ro continua pe probleme specifice mediului antreprenorial, precum pozitionarea pe piata, exemple de bune practici, perspective si instrumente de crestere economica.

Evenimentul este organizat de Arhipelago Interactive, APEC si Primaria Municipiului Bacau, in parteneriat cu Acces Project InvestmentsVolksbankSimba Invest siCentrul de Afaceri si Expozitii Bacau CAEx Bacau.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.