FRESH

Stefan Durac
25
mai

Afaceri.ro Iasi: Republica Moldova ar putea folosi drept punte pentru cei care vor sa cucereasca pietele ex-sovietice

Republica Moldova poate fi o excelenta “punte” pentru exportatorii care vor sa cucereasca pietele din spatiul ex-sovietic. Ideea a fost sustinuta deStefan Durac, general manager la Monte Cristo Mobili, in cadrul Conferintei Afaceri.ro desfasurata la Camera de Comert si Industrie Iasi.

“Productia este o Cenusareasa a economiei romanesti: foarte frumoasa, dar si foarte chinuita”, a subliniat Durac, aratand ca foarte multi producatori romani lucreaza fara brand propriu, ca furnizori de subansambluri pentru firme mari din strainatate, exportand produse cu valoare mica.

“Firma Monte Cristo Mobili a inceput in 1993, furnizand panouri din lemn masiv pentru un partener italian. Apoi am inceput sa fabricam elemente pentru scaune, apoi scaune “in crud”, nefinisate, apoi alte piese de mobilier nefinisat. Dupa 10 ani, am ajuns sa producem mobila finisata, sub marca proprie”, a povestit Stefan Durac.

Adevarata schimbare a intervenit insa o data cu re-orientarea catre o alta piata – spatiul ex-sovietic.

“Produsele de mobila romaneasca erau cunoscute de zeci de ani ca fiind de calitate. Exista acel “brand awareness” si am fost bine primiti, de la Moscova pana la Vladivostok. Am ajuns pana in tarile din Caucaz. Am mai avut un avantaj: ne-am dat seama ca putem folosi drept “punte” Republica Moldova. Partenerii nostri de peste Prut ne-au ajutat sa patrundem mai usor pe marea piata a Rusiei. Pentru ca nu exista doar o diferenta de limba, ci si o diferenta in a incheia afaceri in spatiul ex-sovietic”, a aratat managerul Monte Cristo Mobili. [Sursa: Finantare.ro]

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.