FRESH

25
mai

Afaceri.ro Iasi: Previziune – producatorii romani vor iesi pe pietele externe… de nevoie

Producatorii din tara noastra vor fi siliti sa iasa cu marfa la export, din simplul motiv ca “nu prea ai cui vinde in Romania”. Afirmatia a fost facuta de Alexandru Lazescu, fondatorul trustului “Monitorul”, in cadrul Conferintei Afaceri.ro de la Iasi.

“Piata noastra interna este mica, daca tinem cont ca jumatate din populatie traieste la sate, iar acolo economia este una de tip natural. Nu prea ai cui vinde la tara. Pe ansamblu, si in perioada urmatoare nivelul consumului in Romania se va mentine scazut”, a anticipat Lazescu, adaugand ca nici in jumatatea urbana, “consumista” a tarii, lucrurile nu se vor dezgheta, din moment ce investitiile in marketing si publicitate se mentin la un nivel scazut.

“Trebuie sa gasim formule sa iesim pe pietele externe. Trebuie sa gasim canale de distributie pentru produsele romanesti”, a subliniat Alexandru Lazescu. Acesta a sugerat dezvoltarea in continuare a unor produse care sa foloseasca infrastructurainformatica existenta, broadband-ul din Romania fiind unul dintre cele mai bune din lume.

Cu prilejul Conferintei Afaceri.ro, antreprenorii au aflat cum sa construiasca un plan de export viabil de la Dana Ghinet, manager partner la Acces Project Investments.

Planurile de export sunt esentiale pentru obtinerea unei finantari, dar au si o utilitate deosebita pentru antreprenorul care doreste sa se extinda pe pietele din strainatate.“Faci planul de export nu doar pentru dosarul de la banca sau pentru finantator, ci si pentru tine, pentru ca vezi daca business-ul este intr-adevar viabil”, a explicat Dana Ghinet.

Liderul de la Acces Project Investments a subliniat ca pentru redactarea unui plan de export antreprenorii ar trebui sa apeleze la ajutorul unui consultant de specialitate, care cunosc foarte bine cerintele finantatorilor, dar si particularitatile tarilor in care urmeaza sa se faca distributia. [Sursa: Finantare.ro]

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.