22
iul.

Conferinta Afaceri.ro Constanta: Pledoarii pentru pastrarea autenticitatii in turism

Prezent la Conferinta Afaceri.ro Constanta, Cornel Gaina, vicepresedintele Asociatiei Patronatului in Turismul din Delta Dunarii, a aratat cum a evoluat turismul de aventura in Romania.

„Pana nu demult, o calatorie de la un sat pana la oras era o aventura”, a glumit Cornel Gaina. Acesta a subliniat ca, odata cu aparitia a nenumarate oportunitati de petrecere a timpului liber pentru iubitorii de adrenalina, exista riscul ca antreprenorii sa preia modele straine fara a le adapta.

„Ar trebui sa pastram si sa folosim specificul local in avantajul nostru. Turismul de aventura trebuie sa fie o experienta autentica, a subliniat vicepresedintele APTDD, care a oferit si exemple concrete din Delta, cu zone speciale pentru echitatie, canoe.

Pe de alta parte, Ion Danut Juganaru, directorul Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta a vorbit despre anumite elemente de turism de aventura care s-au pierdut desi existau, chiar pe vremea comunismului. „Au desfiintat locurile de plaja pentru nudisti, care erau ingradite si frecventate de multi. Daca sunt oameni care asta vor, de ce nu le oferim?” a intrebat directorul CCINA.

La randul sau, Rodica Lupu, managing partner la Loop Operations, a vorbit despre responsabilitatea sociala a operatorilor de turism si cum pot contribui acestia la dezvoltarea comunitatilor locale, contribuind chiar la pastrarea unui stil de viata. „Romania are cateva particularitati care ii pot da anvergura ca si destinatie turistica. La noi se preteaza turismul in comunitati foarte mici, sarace, unde s-a pastrat un anumit stil de viata. Occidentul sufera foarte mult de pe urma modelului consumist, este in criza de identitate. Multi cauta o alteritate, se refugiaza in natura si cauta sa se intoarca la vremurile de dinaintea civilizatiei. Turismul de aventura poate veni la pachet cu asemenea experiente, de genul „te duc sa mulgi vaca”, a subliniat Rodica Lupu. [sursa: Finantare.ro]

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.