FRESH

30
oct.

Participantii la Conferinta Afaceri.ro Bacau au aflat cum a cucerit piata puiul cu patru picioare

Agricola_PambacAntreprenorii prezenti la Conferinta Afaceri.ro Bacau au aflat de la reprezentantii unor firme locale de prestigiu cateva exemple de bune practici si strategii de pozitionare pe piata.

Alexandru Lazescu, fondatorul retelei „Monitorul” a subliniat importanta folosirii unor mesaje afective in promovarea unor branduri, combinata cu folosirea noilor media.

Tatiana Soldeanu, director de marketing la Pambac, a vorbit despre pozitionarea pe piata a acestei companii, care este unul dintre cei mai importanti producatori zonali din domeniul panificatiei. Strategia a inclus rebranding-ul principalelor produse, precum si o promovare sustinuta a acestora.

O alta actiune a vizat magazinele proprii de desfacere. „Am apelat la un consultant strain pentru a moderniza magazinele noastre. Ne-am dorit sa bucuram inima consumatorilor nostri, inclusiv prin gazduirea de evenimente neconventionale in magazine. Dupa ce am finalizat acest proiect, reactiile au fost pozitive si am inceput sa primim inclusiv cereri de francizare”, a declarat Tatiana Soldeanu.

La randul sau, Carmen Gavrilescu, marketing manager la Grupul de firme Agricola Bacau, a vorbit despre pozitionarea pe piata a companiei, care a cunoscut o crestere sustinuta in ultimii 10 ani, in ciuda dificultatilor legate de criza.

„Am profitat de ultimele trenduri – cum vedem la televizor emisiunile de profil in care cumperi carne si gatesti – si am avut vanzari tot mai mari de produse refrigerate”, a aratat Carmen Gavrilescu.

Aceasta a povestit si cum a fost creat un produs inovator, cu mare impact: „Puiul familist”, zis si „Puiul cu patru picioare”„In fiecare caserola de pui am pus patru pulpe, nu doar doua. Ideea a fost sa cream o legatura emotionala: cand o familie ia masa impreuna si fiecare membru al familiei primeste cate o pulpa. „Puiul cu patru picioare” a schimbat piata si vindem sute de tone pe luna”, a subliniat reprezentantul Agricola Bacau.

Conferinta Afaceri.ro Bacau a fost organizata de Arhipelago Interactive, APEC si Primaria Municipiului Bacau, in parteneriat cu Acces Project Investments,VolksbankSimba Invest si Centrul de Afaceri si Expozitii Bacau CAEx Bacau.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.