6
feb.

La Conferinta Finantare.ro Iasi 2015 participantii au primit informatii despre finantarea prin AeRo – BVB si dezvoltarea business-urilor in Marea Britanie

_LAD1457 - webMiercuri, pe 4 februarie 2015, la Camera de Comert si Industrie Iasi, a avut loc Conferinta Finantare.ro Iasi 2015. Aceasta a avut ca subiect de ansamblu How local business ideas can access financing and conquer the world si a reunit numerosi participanti interesati de oportunitati de finantare.

Prima sectiune a conferintei a fost dedicata oportunitatilor oferite de Bursa de Valori Bucuresti, prin sistemul AeRo – program ce va fi lansat pe 25 februarie 2015. Bogdan Mugescu, Business Development Specialist la BVB, a declarat ca la aceasta data vor exista deja cateva firme pregatite sa fie listate pe piata AeRo. In acelasi timp, reprezentantul Bursei de Valori a anuntat ca pana in acest moment peste 30 de companii de consultanta au primit certificare BVB pentru asistarea pe o perioada de 12 luni a companiilor care doresc sa vina la cota Bursei pe piata AeRo – evaluarea acestora si acordarea de suport privind implicarea investitorilor, realizarea de rapoarte financiare periodice. Lista consultantilor autorizati poate fi gasita pe site-ul http://bvb.ro/. Cei prezenti la eveniment au aflat si conditiile pentru listarea la Bursa pe segmentul AeRo: capitalizare anticipata de minim 250.000 euro, investitorii fiind atrasi prin plasamente private; cel putin 10% din societate sa reprezinte actiuni liber tranzactionabile (free-float) sau atragerea a minim 30 de investitori.

Tot in primul panel, Cristian Tudorescu, Managing Partner la Explore Asset Management, l-a insotit pe Bogdan Mugescu intr-o dezbatere interactiva in care s-au implicat si participantii. Piata finantarilor este una stratificata: exista fonduri de Private Equity care plaseaza milioane de euro intr-o afacere de dimensiuni medii sau mari, a inceput sa se formeze o comunitate de Business Angels in zona investitiilor de zeci de mii de euro, iar spatiul intre 100.000 EUR si 1 milion sau 2 milioane de euro era relativ liber. Bursa de Valori vine sa ofere o varianta de finantare prin Equity pentru antreprenorii cu afaceri de aceasta dimensiune, a declarat Cristian Tudorescu in cadrul dezbaterii.

Sectiunea a doua i-a avut in centru pe reprezentantii UK Trade and Investment, care au fost prezenti cu scopul de a furniza informatii despre extinderea afacerilor pe piata din Regatul Unit. UKTI este un departament al Guvernului Marii Britanii, iar rolul sau este de a oferi oportunitati si implicit consultanta cu privire la initierea unui business in Anglia: suport privind relocarea, crearea de contacte intre antreprenorii straini si investitorii sau partenerii britanici si nu numai, dar si consultanta pe partea fiscala. Delegatia UKTI a oferit argumente relevante pentru care Marea Britanie constituie o alegere foarte buna pentru oamenii de afaceri care intentioneaza sa se extinda pe piata de vest: usurinta deschiderii unei societati si a obtinerii de autorizatii de constructii, plata taxelor, acordarea de credite, relatiile cu alte tari, aplicarea corecta a a procedurilor in caz de insolventa, respectarea termenilor contractelor. De asemenea, sapte dintre cele mai bune universitati din lume se afla in Marea Britanie, iar costurile fortei de munca sunt mai scazute in raport cu celelalte tari dezvoltate din Europa de Vest si de Nord-Vest.

Conferinta Finantare.ro Iasi 2015 a reunit peste 85 de participanti. Acestia au considerat informatiile prezentate ca fiind foarte relevante, iar contactele create atat la evenimente, cat si in cadrul intalnirilor private, extrem de utile. Informatii despre programul national de conferinte de business organizat de Arhipelago si APEC pot fi consultate pe pagina web http://www.afaceri.ro/.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.