FRESH

3
nov.

IN NOIEMBRIE,  INOVATII, OAMENI SI TEHNOLOGII,  VIN LA BRASOV

Alt FestivalALT FESTIVAL va transforma pentru un weekend Brasovul intr-un loc de intalnire pentru antreprenori, investitori, dezvoltatori, programatori, inventatori, creativi, profesori si studenti din Romania, pasionati de INOVARE si TEHNOLOGIE. Festivalul de tehnologie este organizat de Clusterul pentru Inovare si Tehnologie – ALT BRASOV. Acesta a fost infiintat in 2013 si are ca obiectiv dezvoltarea, promovarea si sustinerea industriilor inovatoare facand apel la creativitate si aplicand noi tehnologii. Prin prisma acestora si a initiativei celor implicati, rezultatele vor aduce valoare adaugata si sa genereze dezvoltare economica pentru Brasov, Regiunea Centru si Romania. Toate acestea se pot realiza prin sustinerea initiativelor antreprenoriale, atragerea de investitii, incurajarea inovatiei si conectarea pietelor globale.

In 21-23 noiembrie, la Institutul de Cercetare Dezvoltare Inovare Produse High Tech, participantii vor explora conceptul de Internet of Things (IoT) prin intermediul conferintelor, workshopurilor, expozitiei, demo-uri de drone, aplicatii mobile si sesiuni de networking.

Evenimentul va aborda 3 teme: inovatia locala ce are ca scop prezentarea produselor si serviciilor inovative dezvoltate de catre companiile locale aflate pe piete internationale; Internet of Things – conceptul ce are la baza interconectarea obiectelor folosind infrastructura de comunicare existenta intr-o lume bazata pe internet; cultura tehnologiei – sectiune a evenimentului ce presupune raspandirea tehnologiei in cotidian.

Aflat la prima editie, ALT Festival isi propune sustinerea initiativelor antreprenoriale, cresterea interesului pentru domeniul tehnic, introducere in agilitate in IT, tehnologii bazate pe raspberry pi, eye tracking, realitate virtuala si laboratoare online. Evenimentul se adreseaza liceenilor interesati de noile trenduri tehnlogice, studentilor ce au cunostinte in domeniu si isi doresc sa le aplice si developerilor ce vor sa stie mai multe despre Internet of Things, sa codeze intr-un hackaton si sa se conecteze cu alti developeri pasionati de IoT.

Festivalul aduce la un loc membri – companii de renume din industria IT&C (Siemens, Pentalog Romania, Bluemind Software, BIT Software, Flashnet, Iquest Technologies, Rosoftlab, Diginesis, etc), companii de consultanta (Iceberg, Firestarter), Agentia Metropolitana pentru Dezvoltare Durabila Brasov, Camera de Comert si Industrie si Universitatea Transilvania.

Aceasta initiativa este dezvoltata in cadrul proiectul „START PENTRU INOVARE SI TEHNOLOGIE”, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si Bugetul de Stat, Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”, Axa prioritara 1 „Un sistem de productie inovativ si ecoeficient”, Domeniul major de interventie D1.3 „Dezvoltarea durabila a antreprenoriatului” Operatiunea 1.3.3. „Sprijin pentru integrarea intreprinderilor in lanturile de furnizori sau clustere”, in baza contractului de finantare nr. 1CLT/800023/19.05.2014 incheiat cu Ministerul Fondurilor Europene, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”. Obiectivul general al proiectului este cresterea competitivitatii pe plan national a industriei emergente IT&C din Brasov/ Regiunea Centru.

Data: 21-23 noiembrie
Loc: Institutul De Cercetare Dezvoltare Inovare Produse High Tech – Brasov

Pentru mai multe detalii  puteti accesa site-ul nostru: www.altbrasov.org sau sa ne urmariti pe Facebook: https://www.facebook.com/altbrasov.

Persoana de contact: Andra Chitu
andra.chitu@altbrasov.org
+4 07 36 35 44 25

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.