Carmen Fediuc CCI Sv
21
mart.

Carmen Fediuc: Suceava, un nod comercial important atat in relatia cu Ucraina, Moldova dar si cu restul tarii

Dezvoltarea infrastructurii rutiere este de maxima importanta pentru judetul Suceava si pentru Regiunea Nord-Est in contextul in care lucrarile de modernizare ale Aeroportului International „Stefan cel Mare” sunt finalizate, iar judetul Suceava este centru nodal intre nordul si sudul Romaniei, precum si intre est si vest. Astfel, conexiunea axelor rutiere dintre granitele estice, cu Republica Moldova, si cele vestice ale tarii, precum cea nordica de la Vama Siret, cu Ucraina, constituie un element care confirma necesitatea dezvoltarii unei infrastructuri adecvate atat traficului existent cat si al potentialului de dezvoltare al regiunii.

Nu mai putin importanta este configuratia domeniilor economice actuale ale judetului Suceava ce vizeaza domeniul turistic, al exploatarii si prelucrarii lemnului, al apelor minerale, constructiilor, serviciilor, samd, ce au o pondere relevanta la PIB-ul regiunii si la cel national si a caror activitate este esential legata de infrastructura.

Fata de aceste considerente, sustinem si aderam la demersurile ce isi propun promovarea si sustinerea proiectelor care vizeaza dezvoltarea economica si sociala a zonei Moldovei prin masuri de urgentare a realizarii autostrazilor si drumurilor expres, de reparare si modernizare a drumurilor, precum si de alocarea de fonduri suficiente pentru intretinerea, repararea si modernizarea drumurilor existente in regiune.

Suceava, ca si oras, a avut o platforma industriala foarte dezvoltata insa in acest moment locul sau a fost luat de una din cele mai extinse suprafete raportate de spatii comerciale raportate la numarul de locuitori, fiind prezenti aproape toti marii retaileri din tara.

Resursa umana calificata, rata somajului, dar si nivelul mediu al salariilor in aceasta parte a tarii lasa in continuare oportunitatea unui potential investitional in domeniul industriei prelucratoare, industriei usoare si confectiilor. De altfel, Camera de Comert si Industrie Suceava a sustinut si sustine proiectul de infiintare a unui parc industrial la Suceava si si-a manifestat intentia de a face parte din societatea ce il va administra.

Nu in ultimul rand, pozitionarea geografica a Sucevei si proximitatea fata de granita – la 60 km de Cernauti, Ucraina – o face o zona atractiva in ceea ce priveste comertul si un nod comercial important atat in relatia cu Ucraina, Moldova dar si cu restul tarii.

Director General Adjunct al Camerei de Comert si Industrie Suceava, Carmen Fediuc are la activ peste 40 de proiecte scrise, majoritatea si implementate, cu o valoare de 28 milioane de euro. In acesti ani, prin proiectele implementate, a reusit sa ofere servicii de consultanta si formare profesionala unui numar de 400 firme din judet si circa 2700 de persoane.

De zece ani face parte din echipa Camerei de Comert, iar cu ea ne întâlnim pe 8 aprilie, in cadrul conferintei Afaceri.ro unde ne va vorbi despre Programul Operational Capital Uman: cum finanteaza acesta IMM-urile.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.