FRESH

24
mai

Afaceri.ro Iasi: Strategii de impunere ale produselor “made in Romania” la export

Peste 100 de antreprenori din nordul Moldovei iau parte la Conferinta Afaceri.ro, desfasurata la Camera de Comert si Industrie din Iasi.
Conferinta, organizata de Arhipelago Interactive, in parteneriat cu Acces Project Investments si Volksbank, are ca tema perspectivele de dezvoltare pe pietele internationale: strategii de export, outsourcing, colaborare, extindere si construirea de branduri.

“Ne dorim ca antreprenorii prezenti aici sa gaseasca inspiratie, sa gaseasca parteneri de afaceri si, nu in ultimul rand, sa inteleaga “filosofia” schimburilor comerciale la un alt nivel decat cel cu care suntem obisnuiti. Vorbim despre pietele externe, care nu sunt o himera, ci pot fi atinse. Ca oras, ca regiune, ca tara avem un potential care poate fi valorificat, mai ales in domeniile IT, al industriilor creative, al industriei usoare. Exista modele de succes in acest sens si le vom vedea imediat”, a declarat Marius Alexa, general manager Arhipelago, co-organizator al conferintei.

 “Ma bucur sa vad atatia tineri in sala si constat ca mediul de afaceri este in continua expansiune”, a remarcat Paul Butnariu, presedintele Camerei de Comert si Industrie Iasi. Acesta a subliniat ca atragerea de noi investitori si deschiderea de noi piete este esentiala pentru ca regiunea Moldovei sa depaseasca stadiul de subdezvoltare in care se zbate in prezent. Presedintele CCI a cerut oamenilor de afaceri sa sustina initiativa reducerii gradului de co-finantare pentru proiectele europene derulate in Regiunea Nord-Est, de la  40% la 15%. “Fondurile europene trebuie sa devina mai accesibile investitorilor din Regiunea Nord-Est. Trebuie sa tinem cont ca acestia nu beneficiaza aici nici de autostrada, nici de cale ferata rapida, nici de un aeroport la standarde internationale”, a aratat Paul Butnariu.
Presedintele CCI a adus la conferinta doi reprezentanti ai mediului de afaceri si ai regiunii Uppsala (Suedia) si le-a recomandat celor prezenti sa studieze modul in care suedezii au abordat si s-au extins pe piata mondiala a produselor de larg consum.

Evenimentul de la Iasi face parte din seria celor 10 conferinte Afaceri.ro 2013, care a debutat in aprilie la Suceava si se va incheia in noiembrie la Bucuresti.[sursa: Finantare.ro]

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.