Sesiunea Intreprinzatori.ro

Intreprinzatori.ro

Sesiunea Intreprinzatori.ro

Aducem in fata dumneavoastra doua povesti de succes ale antreprenoriatului local, precum si o serie de idei si proiecte noi care pot incuraja dezvoltarea antreprenoriatului in regiune.

10:10 – 10:35 | O noua poveste antreprenoriala de succes – Vasile Lungu 

Keynote speaker-ul Conferintei Afaceri.ro Iași 2016 este Vasile Lungu – antreprenor de succes din zona deSigla-2-domeniilelungu.ro_Nord – Est a Moldovei.Acesta ne va împărtăși povestea grupului de firme Domeniile Lungu, care activează în zona de agricultură de 15 ani și care se remarcă atât pe plan regional și local, cât și internațional.

10:35 – 10:50 | Influenta educatiei si culturii asupra antreprenoriatului – Andrei Postolache

Decizia de a porni o afacere este influentata de factori concreti, cum ar fi mediul economic, accesul la clienti, la finantare, dar și de predispozitii culturale. O discuție despre mediul educational romanesc si dimensiunile noastre culturale si cum contribuie ele, sau cum impiedica, spiritul antreprenorial.

10:50 – 11:10 | Afacerea cu pungi de plastic: un business de 3,5 mil. Euro/an – Tiberiu Stoian 

Ambalajele şi pungile de plastic îi aduc unui anteprenor iesean cu viziune profituri nete de aproape 300 de miiExonia Iasi
de euro pe an. De la o firmă “de garaj”, cu 7 angajați in 2003, Tiberiu Stoian, omul din spatele business-ului, a dezvoltat, 13 ani mai târziu, un Holding cu 2 companii ale căror afaceri sunt de 3,5 milioane de euro pe an si 75 de angajați.

11:10 – 11:20 | Cum sa ai succes cu o franciza? – Dana Ghinet 

O-bag RomaniaInceputul unei cariere in mediul privat este plin de provocari, motiv pentru care franciza ofera posibilitatea antreprenorului sa aplice un model deja functional pe alte piete.
Nu este un model garantat de afaceri deoarece depinde de abilitatea omului de afaceri de a adapta conceptul la piata locala si de a depune un efort sustinut pentru promovarea acestuia pana la momentul in care creste notorietatea brand-ului, dar este cazul fericit in care antreprenorul beneficiaza de expertiza firmei mama, castigand timp si eficientizandu-si activitatile operationale.


11:20-11:30 | Afacerile, drumul de la plan la performanta
 Marius Maier

Afacerile pe drumul lor de la planuri la rezultate parcurg circuitul sinuos al realitatii de zi cu zi. insotite de permanenta modificare, ajustare, rearanjare, regrupare a parametrilor luati in calcule sau planuri.cmc Schimbarea ramane singura constanta. Adaptarea se pare a fi ingredientul obligatoriu din AND-ul fiecarui antreprenor, insa respectarea unor principii de business care sa guverneze toate aceste schimbari, ramine ingredientul magic.

Astfel, elemente neprevazute, imprevizibile sau neglijate pot afecta sau opri drumul de la investitie la profit, respectiv de la plan la performanta. Voi incerca sa va ajut sa intelegeti pe o tema foarte sensibila, care afecteaza orice companie, cum se pot evalua, analiza si gestiona riscurile care pot modifica dramatic planurile antreprenorilor, angajatilor si de ce nu ale partenerilor de afaceri.

11:30 – 11:35 | Startup Castle – Alexandra Stroea 

Lansam un nou concept de eveniment business care se adreseaza regiunii Moldovei si care are in spate motivatia de a creste sansele de succes ale companiilor.

Programul se adreseaza intreprinzatorilor care si-au propus sa dezvolte o afacere sau un proiect, utilizand in mod inteligent expertiza altora si care vad important sa investeasca timp si resurse in educatia antrepreoriala.

 

Ai o intrebare pentru unlul dintre speakeri? Adreseaz-o!