FRESH

9
dec.

Conferința internațională a IMM-urilor  “ CLUSTERELE, motor al competitivității economice verzi, reziliente și digitale”

Abonează-te la Afaceri.ro Newsletter!

Conferința internațională a IMM-urilor 
CLUSTERELE, motor al competitivității economice verzi, reziliente și digitale”

Chișinău, Republica Moldova

Decembrie 7-8

online

Circa 300 reprezentanți ai mediului de afaceri, clustere, organizații CDI, autorități publice regionale și naționale au participat pe 7 și 8 decembrie la Conferința internațională a IMM-urilor cu tema “Clusterele,  motor al competitivității economice verzi,  reziliente și  digitale”, organizată la Chișinău (online) de către , Ministerul Economiei din Republica Moldova și Programul EU4Moldova regiuni-cheie cu sprijinul Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici si Mijlocii (ODIMM), Asociației Clusterelor din România și proiectului DTP “GoDanuBio”.

În prima zi a foste evidențiat rolul clusterelor drept catalizatori ai tranziției verzi, reziliente si digitale in contextul noii politici industriale europene, în intervenții din partea Guvernului Republicii Moldova, Comisiei Europene, Alianței Europene a Clusterelor. De asemenea, in cadrul unor workshopuri tematice a fost realizat un transfer de bune practice între clusterele din România și inițiativele emergente din Republica Moldova în domeniul turismului, agro-food, textile, lemn și mobilă.

Ceea de a doua zi a fost dedicată bio-economiei. Sursele de finanțare precum și modele de practică practică internaționale în domeniul bioeconomiei au trezit dezbateri intense ce au evidențiat complexitatea fenomenului și necesitatea integrării eforturilor pentru tranziția către (eco)sistemele de bioeconomie circulară la nivel regional. 

Conferința s-a bucurat de o larga vizibilitate în mediul online, putând fi revăzută la https://www.facebook.com/clustero, https://www.facebook.com/odimm.md/videos, https://www.facebook.com/Afaceri.ro. Pentru mai multe informații despre dezbaterile din cadrul conferinței și rezultatele acesteia, vă rugăm să accesați https://odimm.md/ro/presa/comunicate-de-presa/5326-clusterele-un-nou-model-de-competitivitate-regionala-sustinut-de-uniunea-europeana

Abonează-te la Afaceri.ro Newsletter!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.