FRESH

8
apr.

Cum a fost la Conferinta Afaceri.ro Vaslui, 2014

9:15 – Deschiderea conferintei

9:15 – Marius Alexa, CEO Arhipelago si initiatorul conferintelor Afaceri.ro: „Am pornit anul trecut cu 10 conferinte, in marile orase ale tarii, iar anul anul acesta am mers mai departe si avem 24 de Conferinte Afaceri.ro, dintre care 2 sunt in Republica Moldova. Ce facem noi: adunam intreprinzatori, oameni de afaceri, stimulam interactiunea dintre ei si aducem ca speakeri oameni de valoare, cu viziune, care adauga un plus de informatie si de inspiratie acestor intalniri. Vrem sa descoperim si sa facem cunoscute, in fiecare judet, povesti de afaceri de succes. Exista si in Vaslui intreprinzatori care isi fac treaba profesionist, cresc sanatos si cauta noi modalitati de a-si dezvolta afacerile”.

9:30 – Ionel Constantin, presedintele Camerei de Comert Vaslui: „Trebuie sa ne cunoastem interesul local mult mai bine in cadrul Regiunii Nord-Est si trebuie sa promovam mai bine interesul regiunii Nord-Est la nivel national”, a declarat presedintele Camerei de Comert Vaslui.

Ionel Constantin a vorbit si despre importanta cresterii sanatoase, mai ales intr-o zona mai putin dezvoltata economic. „Inainte sa existe o administratie publica sanatoasa, trebuie sa existe un mediu de afaceri sanatos, care sa ofere substanta – prin taxe si impozite – guvernantilor”.

9:55 – Andrei Puica, prefectul Judetului Vaslui: „La fiecare intalnire pe care am avut-o cu ambasadori ai unor tari din Uniunea Europeana si nu numai, am incercat sa deschidem judetul spre exterior. Exista oportunitati de afaceri in aceasta zona, care trebuie dezvoltate. Pe de alta parte, la nivelul administratiei locale, purtam discutii cu reprezentantii Consiliului Judetean si ai Primariei Vaslui pentru a infiinta un parc industrial”.

10:00 – DezbatereOportunitati de dezvoltare a afacerilor din zona Vaslui; Moderator: Alexandru Lazescu.

Andrei Tabarcea, Director General SC Ademis Impex SRL, a impartasit antreprenorilor din Vaslui cateva sfaturi privind accesarea diferitelor surse de finantare, incepand cu ajutoarele de stat si pana la colaborarea cu un business angel.

George Safir, presedintele grupului de firme Safir din industria alimentara, a povestit cum a construit si a impus pe piata brandul local „Deliciosul de Vaslui”. Safir a subliniat importanta promovarii pe piata interna, dar si importanta dezvoltarii unor puncte de sprijin pentru afacerea principala, care este abatorizarea carnii de pui. „Avem o fabrica de furaje, prin care controlam 70% din costurile de achizitie, dar controlam si calitatea finala a produsului”, a subliniat antreprenorul vasluian.

10:50 – Alexandru Lazescu vorbeste despre impactul noilor tehnologii asupra strategiilor de marketing.

Marketingul 3.0 este mobil, inseamna accesul instant la informatie si, nu in ultimul rand, capacitatea de geo-localizare”, a aratat Alexandru Lazescu.

11:30 – Dezbaterea Finantare.ro

Dana Ghinet, manager partener la Acces Project Investments, a dat sfaturi privitoare la depunerea cererilor de finantare in cadrul proiectelor europene si a atras atentia asupra necesitatii existentei unei surse alternative de finantare pe perioada implementarii proiectului, deoarece exista riscul foarte serios de intrare intr-un blocaj financiar si chiar de faliment, pana la finalizarea acestuia.

Mihai Dumitriu, FiaTest: „Finantarile din fonduri europene pentru agricultura se vor face, incepand din anul acesta, in baza unor sesiuni deschise permanent. Nu vor mai exista termene-limita pentru depunerea proiectelor, in schimb autoritatile vor face evaluari periodice si vor decide care dintre acestea vor primi finantare”.

14:00 – Inchiderea conferintei

„Una dintre ideile de baza ale conferintei a fost ca banii nu sunt un scop in sine. Importanta este cresterea sanatoasa a afacerilor si sa dispara decalajele – antreprenorii sa fie in rand cu lumea si la curent cu principalele tendinte”, a concluzionat Marius Alexa, initiatorul Conferintelor Afaceri.ro.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.