Voicu Oprean

Director General, AROBS Transilvania Software
Voicu Oprean AROBS

Voicu Oprean

Director General, AROBS Transilvania Software

Biography

Este Director General al AROBS Transilvania Software, companie specializata in dezvoltarea de solutii software in domeniul navigatiei GPS, aplicatii pentru telefoane mobile si o vasta experienta in outsorcing pentru industria de turism, banking, transport, sanatate si auto.El a infiintat AROBS in iunie 1998 cu scopul de a le demonstara tinerilor programatori ca isi pot construi o cariera de succes in dezvoltarea de software si in Romania, fara a mai fi nevoiti sa emigreze. Cei 15 ani de succes si dezvoltare pe care compania i-a cunoscut se datoreaza acestor specialisti IT care lucreaza pentru proiecte de mare anvergura, atat pentru clienti din strainatate cat si pentru clienti din Romania.

In 2013, AROBS inseamna o companie cu 5 sedii in tara si strainatate (Cluj, Bucuresti, Iasi, Budapesta, Chisinau) in care isi desfasoara activitatea peste 350 de specialisti. Acestia sustin si dezvolta permanent activitatea celor 3 linii principale de business:
– Dezvoltarea de solutii software personalizate in regim outsourcing pentru companii din diverse industrii (turism, auto, sanatate, banking), inclusiv aplicatii pentru platformele mobile Android si iOS. AROBS este unul dintre furnizorii consacrati de solutii software pentru strainatate care in 15 ani de activitate a reusit sa stabileasca parteneriate de lunga durata cu companii din Finlanda, Marea Britanie, Suedia, Belgia, Canada, Olanda, Germania si SUA.
– Solutii software dedicate pietei interne utilizate de peste 2000 de clienti business din Romania: aplicatii de monitorizare prin GPS si management a parcului auto, aplicatii SFA si CRM de automatizare a vanzarilor si de gestionare a depozitelor si magaziilor, solutia de automatizare a vanzarii de bilete si legitimatii pentru companiile de transport public, primul sistem de tip TMC din Romania de furnizare a informatiilor din trafic in timp real.
– Distributie de sisteme de navigatie GPS in Romania si Europa de Est. Smailo, brandul propriu AROBS a devenit in ianuarie 2012 cel mai bine vandut sistem de navigatie din Romania iar impreuna cu restul brandurilor din portofoliu (Mio si Becker) au pozitionat compania ca si cel mai mare distribuitor se navigatoare GPS din tara. Succesul de piata din anii anteriori inregistrat cu GPS-urile Smailo a determinat compania sa faca urmatorul pas, si anume sa creasca paleta de produse prin includerea sub acelasi brand a tabletelor Android. Cu dimensiuni ale ecranelor de 7″, 8″ si 9,7″, tabletele Smailo Web Energy sunt destinate utilizatorilor care doresc sa aiba acces la Internet si aplicatii utile si de divertisment, dar sunt limitati de buget.