VASILE PAVAL

Primarul Municipiului Vaslui
Vasile-Paval

VASILE PAVAL

Primarul Municipiului Vaslui

Biography

Nascut pe data de 20.08.1956, Vasile Paval este absolvent al Facultatii de Constructii Industriale, Civile si Agricole, Universitatea „Gh. Asachi” Iasi, promotia anului 1981. Primeste repartitia locului de munca in municipiul Vaslui, fapt pe care il accepta ca pe o provocare, avand de partea sa exuberanta tineretii si increderea in fortele proprii.
Proaspatul absolvent avea sa isi perfectioneze, de-a lungul anilor, abilitatea comunicarii, capacitatea de a organiza si coordona echipele de lucru. Timp de 5 ani a lucrat ca inginer in cadrul Serviciului de Gospodarire Urbana, subordonat Primariei municipiului Vaslui.
Intre anii 1986-1991, inginerul Vasile Paval este desemnat sa ocupe functia de Sef Serviciu Arhitectura – Sistematizare in cadrul Primariei municipiului Vaslui, ocazie cu care da masura capacitatii sale de a intocmi programe de organizare, dezvoltare urbanistica si de amenajare a teritoriului administrativ al municipiului Vaslui.
Numirea sa ca director al societatii locale de salubrizare S.C. Goscom S.A. vine firesc, fiind de fapt o recunoastere a aptitudinilor manageriale. Astfel investit, timp de 13 ani inginerul Vasile Paval nu doar confirma, ci excede asteptarile in calitate de organizator, coordonator si expert al solutiilor tehnice optime, astfel incat, in perioada 2004-2008, este ales sa ocupe functia de viceprimar al municipiului Vaslui.
Pe durata celor patru ani de mandat, Vasile Paval s-a ocupat indeaproape de organizarea, coordonarea, controlul si eficientizarea activitatilor serviciilor Gospodarie Comunala, Interventii edilitar-gospodaresti (servicii de apa, canalizare-epurare, iluminat public, salubritate, spatii verzi, mediu), Transport public local, Agricultura, Politie Comunitara.
In anul 2008, candidatura sa la functia de primar al municipiului Vaslui este primita cu entuziasm de cetatenii orasului, astfel ca rezultatul alegerilor electorale marcheaza nu doar un nou inceput, ci si o recunoastere a abilitatilor de manager si a increderii in posibilitatea dezvoltarii municipiului.
Proiectele care au luat nastere din anul 2008 pana in prezent sunt cele care au schimbat aspectul Vasluiului, indiferent de aria de cuprindere a lor.
Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a municipiului Vaslui, proiecte cu finantare europeana nerambursabila, activitati culturale de amploare nationala (cel mai recent fiind Tezaur Folcloric la Vaslui), Festivalul international de folclor Hora din strabuni, modernizarea unitatilor scolare din municipiu si aducerea lor la standarde europene, crearea unor spatii verzi care surprind placut pe orice vizitator – Parcul COPOU, implicarea activa in aducerea la viata a istoriei zonei – proiectul Curtile Domnesti Vaslui, sustinerea oferita sportului si multumirea primita – HC Vaslui in Liga I la handbal sunt o mica parte a ceea ce ne face mandri ca suntem vasluieni.
In numele comunitatii vasluiene, primarul Vasile Paval va spune Bun venit!, avand convingerea ca veti reveni cu placere pe meleagurile noastre!

All sessions by VASILE PAVAL