Varujan Pambuccian

Deputat de Arges, Comisia pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor

Varujan Pambuccian

Deputat de Arges, Comisia pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor

Biography

Sunt matematician si unul dintre cei care lucreaza in domeniul IT&C.

Am lucrat intre 1984 si 1990 in Institutul pentru Tehnica de Calcul, iar dupa aceea ca freelancer. Stiu sa programez in FORTRAN, C++, C# si VisualBasic. Am dezvoltat soft pentru mai multe sisteme de operare (CP/M, RSX-11, UNIX, VMS, MSDOS, Windows, PalmOS si Symbian) si pe mai multe platforme software (.Net, BREW). Cunosc trei limbaje de asamblare (pentru PDP-11, VAX si PC). Am condus o serie de proiecte complexe in domeniul graficii digitale, a calculului simbolic, a proiectarii asistate de calculator si a virtualizarii. In ultimii ani am trecut de la programare la proiectare de software si dezvoltare de tehnologii. In 2012 am depus spre brevetare o tehnologie care permite utilizarea in regim concurent a mai multor suprafete tactile, iar in prezent dezvolt tehnologii in domeniul virtualizarii. In ultimii 10 ani cunostintele mele in domeniul IT s-au completat firesc cu cele din domeniul comunicatiilor electronice.

In ultimii 3 ani am inceput sa imi dezvolt cunostintele in domeniul tehnologiilor de imprimare 3D si fabricatie aditiva, domeniu pe care il consider a avea cea mai spectaculoasa evolutie din ultimii 20 de ani si care ne va influenta cel mai profund viata in anii care vin.

Sunt doctor in matematica al Facultatii de Matematica a Universitatii din Bucuresti, universitate in care si lucrez din anul 1990 si unde imi tin si in prezent cartea de munca. Domeniile in care am predat si predau sunt: Astronomie, Astrofizica, Magnetohidrodinamica, Teoria relativitatii si cosmologie, Metode numerice, Arhitecturi de sisteme de calcul.

Din anul 1996 am onoarea sa reprezint minoritatea armeana (Uniunea Armenilor din Romania) si comunitatea IT&C din Romania in Parlament. In aceasta perioada am initiat 64 de proiecte de acte normative, multe devenite in timp legi, si sunt autorul a peste 1200 de amendamente (multe schimband complet sensul si continutul unor legi). Din anul 1996 sunt liderul Grupului Parlamentar al Minoritatilor Nationale din Camera Deputatilor, iar in perioada 2000-2008 am condus Comisia pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor din Camera Deputatilor, comisie pe care am infiintat-o si al carei membru sunt si in prezent.

Ca reprezentant al Uniunii Armenilor din Romania in Parlament, sunt o persoana neutra din punct de vedere politic si cred ca ideologia care ma caracterizeaza cel mai bine este pragmatismul. Cred ca valoarea cea mai de pret a omului este libertatea, libertate despre care am scris pe blog-ul meu varujan.rol.ro, blog pe care l-am neglijat in ultima perioada, alocandu-mi tot timplul liber pentru a dezvolta tehnologia pe are am propus-o spre brevetare in 2012.

All sessions by Varujan Pambuccian

Cooperare Romania-Ucraina in domeniul IT&C

17 sept. 2015
14:10 - 15:10
Primaria Cernauti