STEFAN TIMOFTI

Sommelier & Event Manager, Casa de Vinuri Cotnari

STEFAN TIMOFTI

Sommelier & Event Manager, Casa de Vinuri Cotnari

Biography

Este sommelier AIS (Associazione Italiana Sommelier) din anul 2006 dupa trei ani de cursuri de specialitate si membru OSR (Organizatia Sommelierilor din Romania) din 2011. Experienta practica si-a dobandit-o lucrand in Montalcino-Italia pe pozitia de Sommelier & Event Manager la Wine Circus si prin cea de Sommelier, Wine Counselor & Export Manager la Le Potazzine. In prezent este Sommelier & Event Manager la Casa de Vinuri Cotnari si trainer pentru personalul din HoReCa.

In 2013 ajunge semifinalist la campionatul mondial WSA la Londra si un an mai tarziu a ocupat locul 1 la Cupa OSR (campionatul national al sommelierilor). Este Chevalier-Sabreur al Confrerie du Sabre d’Or si jurat la concursurile de vin din Romania.

Casa de Vinuri Cotnari este un proiect inceput in anul 2007, prin infiintarea de noi plantatii, cu soiuri noi precum Busuioaca de Bohotin si Feteasca Neagra. Istoric vorbind, podgoria era cunoscuta ca avand aceleasi soiuri de struguri cultivate, inca dinainte cat si dupa atacul filoxerei, respectiv Grasa de Cotnari, Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Alba, Francusa. Prin infiintarea noilor plantatii s-a pastrat mai departe traditia, un fapt care trebuie mentionat si apreciat. In podgoria Cotnari exista doar varietati romanesti de vita de vie, iar in Romania putini producatori de vinuri s-ar putea mandri cu acest lucru.

In prezent, Casa de Vinuri Cotnari, este la al patrulea an de vinificare, cu opt etichete si numeroase medalii de aur castigate la concursurile de vin internationale, carora, in curand, li se vor alatura altele, printre care si un spumant metoda Champenoise.

All sessions by STEFAN TIMOFTI