Radu Balanean

Prim-Vicepresedinte, Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania
Radu Balanean - BV

Radu Balanean

Prim-Vicepresedinte, Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania

Biography

Prim-Vicepresedinte Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania – CNIPMMR 2016.
Întreprinzator privat din 1990, in 1991 a fondat prima companie privata de telecomunicatii zona centru. Membru in CNIPMMR din 1996, membru in Colegiul de Excelenta in Afaceri CNIPMMR din 1998, Membru in Biroul Permanent al CNIPMMR din 2000, Vicepresedinte CNIPMMR din 2008, Fondator al Consiliului Local IMM Tg-Mures, Federatiiei Patronale IMM Centru, Patronatului IMM Judetean Mures si Federatiei Nationala pentru Invatamant si Formare Profesionala.

Absolvent de psihologie, Management organizational si resurse umane, ingineria protectiei mediului, specializari, certificate si atestate in: consiliere psihologica si pentru cariera, psihoterapie, evaluarea furnizorilor si programelor de formare profesionala, coaching, NLP, Specialist în Lobby și Advocacy; Dezvoltare Durabila, Antreprenoriat General – Competitiv și Inovativ, Egalitate de Sanse, TIC Inovativ; Psihologie organizationala, psihologia muncii, aparare si sigurana nationala, Expert Psiholog-Institutia Avocatului Poporului si Tribunalul Mures; Expert Consiliul Stiintific Protectia Mediului avizat de Academia Romana, Expert in Incubatoare de Afaceri private, 4 masterate si 2 doctorate (1 în curs de sustinere), in Romania, USA, Italia, Elvetia, Belgia si Israel. Cercetare cu lucrari publicate national si international din 1984 in electronica, protectia mediului, dezvoltare durabila, educatie, medicina, sociologie, istorie, teologie istorica.

Fondator a peste 20 organizatii neguvernamentale, membru al mai multor organizatii nationale, europene si internationale, coordonator a peste 15 ONG. Membru Rotary din 1999 și fondator al primului Rotary E-club din Europa de Est.