Nicoleta Munteanu

Vice-presedinte, Asociatia Nationala a Antreprenorilor

Nicoleta Munteanu

Vice-presedinte, Asociatia Nationala a Antreprenorilor

Biography

Nicoleta Munteanu este avocat, practician in insolventa si mediator. Ambasador si mentor al antreprenoriatului feminin, vice-presedinte al Asociatiei Nationale a Antreprenorilor.

Nicoleta MunteanuIn 2001 a absolvit facultatea de drept si incepand cu anul 2002 a devenit avocat in cadrul Baroului Bucuresti, specializandu-se in drept comercial, drept societar, investitii straine, achizitii si fuziuni. Timp de 4 ani a condus departamentul de consultanta din cadrul SCA BORZA si ASOCIATII, iar din 2006 a devenit asociat in cadul acestei societati profesionale de avocatura.

In anul 2003, in ciuda tuturor argumentelor contrarii primite, spiritul ei antreprenorial a ajutat-o sa identifice o noua oportunitate in afaceri, o noua piata, insolventa. In anul 2005, a devenit practician in insolventa si membru al Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa. Astazi, EURO INSOL SPRL este in topul celor mai importante societati de insolventa din tara, fiind recunoscuta pentru reorganizarea celui mai mare producator de energie hidro din Romania – Hidroelectrica SA.

In 2011 a sesizat inceputul unei noi dimensiuni in piata romaneasca ce nu se mai intamplase pana atunci niciodata in Romania. Antreprenoriatul feminin incepea sa se afirme puternic. Nicoleta Munteanu a ales sa promoveze activ aceasta piata alaturi de mediere si s-a implicat cu toate resursele nationale si internationale pentru a realiza acest lucru. In Uniunea Europeana exista doua retele suport pentru femeile antreprenor, prin intermediul carora a devenit Ambasador si Mentor: European Network of Female Entrepreneurship Ambassadors care ofera sprijin in special prin promovarea unor figuri de succes cu rol motivational si European Network of Mentors for Women Entrepreneurs care ofera sfaturi practice femeilor care si-au lansat de curand o afacere.

In anul 2012 a fondat Asociatia Nationala a Antrepenorilor. In calitate de vicepresedinte al Asociatiei Nationale a Antreprenorilor, participa frecvent la conferinte, mese rotunde, si evenimente de socializare promovand antreprenoriatul in randul tinerilor antreprenori aflati la inceput de drum.

Asa a descoperit ce inseamna voluntariatul la un alt nivel. Responosabilitatea pe care o poarta ca ambasador si mentor nu este una usoara, dar faptul ca poate sa impartasesca din propria sa experienta tuturor celor care se afla la inceput de drum si nu numai, o face sa se simta un om cu atitudine, care contribuie activ la dezvoltarea societatii romanesti.

All sessions by Nicoleta Munteanu