MARIUS MITROI

Co-fondator, Thinkstitute
Marius Mitroi

MARIUS MITROI

Co-fondator, Thinkstitute
linkedin-icon

Biography

Marius Mitroi este unul dintre fondatorii Thinkstitute, o companie de consultanta in domeniul inovarii. Compania a fost fondata cu scopul de a dezvolta ecosistemul antreprenorial si de inovare din Romania. Marius este unul din initiatorii Cafenelei de Inovare, eveniment prin care se urmareste facilitarea cadrului general pentru finantarea prin capital de risc si dezvoltarea instrumentelor de finantare public-private.

Pana în prezent, a coordonat Programul INOVARE in cadrul UEFISCDI (Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezoltarii si Inovarii) unde a proiectat, dezvoltat si implementat Programul de finantare in domeniul inovării si cercetarii prin identificarea celor mai bune practici europene si instrumente orientate spre Programele adresate IMMurilor.

A fost implicat in dezvoltarea de noi politici suport pentru inovare si instrumente de finantare (exemple: Cecurile de inovare, dezvoltarea de noi produse –sisteme –tehnologii; dezvoltarea infrastructurii de Inovare si transfer tehnologic; servicii suport pentru inovare; programe de cooperare Europeana precum EUREKA – EUROSTARS). De asemenea, el a dezvoltat si coordonat proiecte in domenii ca antreprenoriat, protejarea proprietatii intelectuale si clustere finantate de programe ca Sud-Estul Europei, EEA Grants, INTERREG IVC, FP7, H2020.

All sessions by MARIUS MITROI