Marian-Constantin VASILE

Coordonator, Consiliul Consultativ Economic al Timisoarei

Marian-Constantin VASILE

Coordonator, Consiliul Consultativ Economic al Timisoarei

Biography

Marian-Constantin VASILE a fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis. Pana in prezent, activitatea lui a fost axata pe dezvoltarea economica a judetului, conducand printre altele Agentia de Dezvoltare Economica Timis, Institutia Arhitectului Sef si Asociatia pentru Managemenetul Energiei Timis, in paralel detinand si functia de Presedinte al Comisiei Economice si de Dezvoltare Regionala din cadrul Adunarii Regiunilor Europene, cel mai mare for asociativ de acest gen. Provenind din mediul privat, fost manager de calitate in Continental Automotive Systems Romania,  el pune mult accentul pe cooperarea si colaborarea institutionala inovatoare.

Printre realizarile acestuia, alaturi de echipele sale, se numara: crearea Consiliului Consultativ Economic al Timisoarei, a ghidului actual al investitorilor in judetul Timis, a planului judetean de amenajare teritoriala valid pana in anul 2024, a primului masterplan energetic judetean din tara, infiintarea clusterelor de turism si agricultura, determinarea Comisiei Europene in sustinerea in continuare a aeroporturilor regionale, initierea diverselor proiecte, de exemplu centrul multifunctional pentru legume-fructe din Timis, demararea a diverse evenimente si actiuni, precum Ziua Calitatii Timisene, atragerea de investitori, s.a.m.d.

Marian-Constantin VASILE  este un sustinator puternic al conceptelor economiei durabile, economiei circulare, inovarii si managementului creativ, specializarii inteligente, brandurilor regionale.

All sessions by Marian-Constantin VASILE