ION VISA

Director General, Institutul de Cercetare- Dezvoltare al Universitatii Transilvania Brasov
Ion Visa

ION VISA

Director General, Institutul de Cercetare- Dezvoltare al Universitatii Transilvania Brasov

Biography

Prof. dr. ing. Ion Visa este Director General al Institutului de Cercetare- Dezvoltare al Universitatii Transilvania din Brasov (ICDT). In cei peste 40 de ani de activitate didactica si de cercetare, Prof. Visa a contribuit decisiv la promovarea sistemelor de energii regenerabile in Romania, cu precadere pentru integrarea acestora in cladiri cu autonomie energetica ridicata si in comunitati durabile.

Prof. Visa a fost Directorul proiectului PRO-DD, finantat prin fonduri structurale si fonduri proprii ale universitatii. Proiectul a avut ca rezultat major institutul ICDT alcatuit din 11 cladiri cu autonomie energetica ridicata, bazate pe proiecte proprii ale echipelor din universitate si dotate cu infrastructura moderna de cercetare. Aici, 28 de centre de cercetare abordeaza tematici ale Dezvoltarii Durabile, vizand noi produse, tehnologii si servicii pentru crestere economica sustenabila.

Prof. Visa este autorul a peste 200 de articole si monografii de specialitate, a 13 brevete si a fost implicat in peste 70 de proiecte finantate din fonduri europene, guvernamentale sau din fondurile companiilor. Prof. Visa este promotorul unei linii integrate de educatie si cercetare (licenta – masterat – doctorat) in domeniul Designului de produs pentru dezvoltare durabila si al sistemelor de energii regenerabile. Prof. Visa este membru corespondent al Academiei de Stiinte Tehnice din Romania, vice-președinte al Alianței Europene pentru Inovare in Energia Durabila (ESEIA) si presedintele Comitetului Tehnic: Sisteme de Energie Durabila din cadrul Federatiei Internationale pentru Stiinta mecanismelor (IFTOMM).