DORU LIONACHESCU

Membru board, Banca Transilvania & BT Capital Partners
Doru Lionachescu

DORU LIONACHESCU

Membru board, Banca Transilvania & BT Capital Partners
linkedin-icon

Biography

Doru Lionachescu, 53, este in prezent Membru al Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania si al BT Capital Partners, divizia de investment banking a grupului financiar BT, care a luat nastere prin achizitia Capital Partners de catre BT Securities la inceputul anului 2016. Banca Transilvania este a doua cea mai mare banca din Romania iar BT Capital Partners a fost desemnata in 2016 drept “Cel mai bun retail broker” de catre Bursa de Valori Bucuresti. Inainte de a se alatura Grupului Financiar Banca Transilvania, Doru Lionachescu a fost Presedinte-Fondator si Partener Principal al Capital Partners srl, cea mai mare companie independenta de consultanta in domeniul fuziunilor si achizitiilor si finantarilor corporate din Romania. Capital Partners a intermediat de la infiintarea in 2006 pina anul trecut tranzactii in valoare cumulata de peste 2 miliarde euro.

Inainte de a porni Capital Partners in 2006, Doru Lionachescu a petrecut aproape 11 ani in diverse pozitii de conducere in domeniul bancar la ING Bank, ca Vicepresident Citibank si ca Director General Adjunct al Bancpost. La inceputul anilor 1990, Doru Lionachescu a demarat in calitate de Redactor Sef Adjunct proiectul primei publicatii profesioniste de afaceri, Capital, devenita rapid liderul presei economice din Romania. Este absolvent al Facultatii de Electronica si Telecomunicatii din Bucuresti si al primei promotii de Executive MBA a ASEBUSS, un program post-universitar comun organizat de University of Washington Seattle si ASE Bucuresti. Doru Lionachescu este in prezent membru in Advisory Board-ul ASEBUSS.

Doru Lionachescu este o prezenta activa in mass-media romaneasca, scriind periodic pe diverse teme financiare si fiind invitat deseori ca analist echilibrat in dezbateri legate de situatia economica a tarii. A fost panelist al prestigiosului Forum G8 Young Leaders de la Stresa, Italia si al celei mai recente editii a Forbes CEE Forum. Pasionat de geopolitica si macroeconomie, Doru Lionachescu a fost selectat de trei ori, in 2013, 2015 si 2016, in ultra-prestigiosul clasament « Top100 Ginditori Romani » de catre publicatia Foreign Policy.

Doru Lionachescu vorbeste nativ limba romana, fluent limbile engleza si franceza, este casatorit si are un baiat.

All sessions by DORU LIONACHESCU

OPPORTUNITIES FOR MANAGERS & ENTREPRENEURS

04 apr. 2017
4 APR, 12:00 - 13:05
Unirea Hotel