DANIEL COSNITA

Presedinte, Asociatia Clusterelor din Romania

DANIEL COSNITA

Presedinte, Asociatia Clusterelor din Romania

Despre

Inginer si economist, Daniel Cosnita lucreaza de 10 ani in domeniul transferului tehnologic si al inovarii, fiind specializat de asemenea in implementarea instrumentelor de dezvolatre economica regionala: Incubatorul de Afaceri al Universitatii Politehnice din Timisoara (UBIT), clusterele Pro Wood (lemn si mobila), Cluster2Succes (IT, Romania-Ungaria) fiind numai cateva exemple.

Din 2008 sprijina Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri in generarea politicii de sprijinire a clusterelor in Romania, desfasurand exercitiul de cluster mapping, participand la elaborarea ghidului solicitantului pentru operatiunea referitoare la polii de competitivitate samd.

A acordat consultanta guvernului algerian in elaborarea conceptului unei retele de incubatoare de afaceri si guvernului turc in elaborarea strategiei nationale a clusterelor. A elaborat si condus numeroase proiecte nationale si internationale cu finantare publica – in special FP6, FP7, a derulat numeroase seminarii de generare de proiecte in Romania si strainatate, pe baza unui format ce pune accent pe procesul de invatare individuala si institutionala drept premiza a unui proiect de success.

DANIEL COSNITA la evenimentele Afaceri.ro