Corina Dragomirescu

Fondator, Academia de Advocacy

Corina Dragomirescu

Fondator, Academia de Advocacy

Biography

Corina Dragomirescu este fondator al Academiei de Advocacy in cadrul careia initiaza, aplica spre finantare si coordoneaza toate proiectele organizatiei, fiind, de asemenea, implicata activ in toate campaniile de advocacy ale organizatiei, in consultarile publice derulate prin procedura de audieri publice si in elaborarea de publicatii de sprijinire a societatii civile in a-si apara interesele in raport cu decizia publica.

De la Opacitate la transparenta, Campania de Advocacy – Ghid practic pentru organizatiile cu membri, Ghidul de organizare a dezbaterilor publice in baza legii nr. 52/2003, Raportul de monitorizare a activitatii parlamentare sunt cateva referinte din randul acestora. De la inceputuri si pana in prezent, elaboreaza si livreaza programe de instruire in advocacy pentru grupuri interesate ale societatii civile, atat in tara cat si in strainatate.

Este coinitiator a introducerii in codul ocupational din Romania o noua ocupatie denumita „specialist in activitatea de lobby, cod COR 243220 si a standardului ocupational aferent.

Ca membru al Confederatiei Intreprinzatorilor Particulari din judetul Timis a elaborat proiecte spre finantare, atat pentru mediul timisorean, cat si transfrontalier (1995-2001).

A demarat experimentul pilot de incubator de afaceri, punand in practica primul parteneriat public privat din judetul Timis – ,,Centrul de Inovare si Incubare Timisoara” (1994). In cadrul acestui program a sprijinit sectorul IMM, in obtinerea de fonduri neramburasabile si in dezvoltarea afacerilor.

Experienta acumulata in mediul asociativ a determinat-o sa se implice alaturi de organisme internationale (IRIS Center, CHF International, World Learning Romania, Center for International Private Enterprise) in elaborarea de politici publice de creare a unui mediu favorabil dezvoltarii socio – economice in Romania.

A contribuit la elaborarea legilor accesului liber la informatia publica, a legii transparentei, a proiectului de lege de declaratie unica consolidata pentru intreprinderi, a legii aprobarii tacite, a declaratiei pe proprie raspundere, castigand o bogata experienta in procesul legislativ si modul de interferare cu legiuitorii.

Este membru supleant in Consiliul Economico Social European pe mandatele 2007 – 2015, in cadrul caruia isi aduce contributiile sale lucrand in grupurile sale de studiu. Din anul 2009, s-a inscris la scoala doctorala, incercand sa aduca un plus de valoare asupra rolului notorietatii grupurilor de interese in distribuirea si redistribuirea banului public, asumat de decizia publica.

All sessions by Corina Dragomirescu