Ciprian Soleriu

Fondator, Conversion Academy

Ciprian Soleriu

Fondator, Conversion Academy

Biography

Dupa facultate, o colega m-a recomandat si m-am angajat in banci. Lucru destul de simplu la vremea aia, pentru ca bancile erau pe val si faceau angajari masive. Totusi, m-am gandit ca as putea mai mult, un salar de bancher de nivel junior, nu era cine stie ce. Asa ca am cautat optiuni sa continuu studiile. M-am orientat catre visul american: mi-am zis acolo se fac banii si acolo trebuie sa ma duc.

Visul American

Am aplicat si am fost selectat la un doctorat la o universitate din Texas. Pentru ca am vrut sa incerc altceva mi-am indreptat atentia catre marketing comportamental si am inceput sa studiez. Am lasat tot: job, familie, casa si am plecat in America. Mi-am luat doar o valiza si toate sperantele cu mine. Ajuns acolo, dupa 5 luni mi-am dat seama ca nu e ceea ce imi doresc. Si am avut de luat o decizie foarte grea – sa raman sau sa ma intorc in tara? Si mi-am facut curaj sa plec din America pentru ca in acel moment nu imi doream sa devin „profesor”. Intors acasa am revenit in banci. Si n-a fost rau…

Viata in Corporatie

Am avut ocazia sa invat foarte multe de la oameni talentati.
Am ajuns director regional, am avut o echipa de 37 de oameni in subordine si am aprofundat tematica vanzarilor. In 10 ani mi-am rafinat tehnicile de vanzari, si aveam salariu bun, masina, laptop, telefon, tot ce isi poate dori in corporatist care s-a ajuns. Dar, ceva lipsea… Vroiam sa am businessul meu, sa fiu independent, sa iau singur decizii. Asa ca m-am gandit ca e timpul sa plec si sa incerc ceva pe cont propriu. Cea mai mare temere era – ce ma fac daca nu merge? Daca plec si va trebui sa imi caut din nou de lucru?

Asa ca n-am renuntat la job si am inceput sa caut idei de afaceri, acolo unde e cel mai usor sa incepi o afacere. ONLINE.

Prima afacere online… si primul esec

Dupa vreo trei luni de cercetari am gasit cea mai tare idee. Nu avea cum sa dea gres. Era vorba de o platforma de barter online, o modalitate care le putea adduce firmelor mai mult cash. Din moment ce functiona perfect in America, in UK si in alte tari europene, era ideea perfecta. Impreuna cu un partener, deja antreprenor offline, am cumparat softul de la un tip din Scotia, l-am tradus in romana (vreo 2 luni) dupa care l-am lansat.

Am aplicat tot ce stiam impreuna cu echipa cu care lucram:

– am facut un design foarte fain al siteului
– am pus toate informatiile transparent si detaliat
– am promovat in presa lansarea platformei
– am facut evenimente, si am adus oameni si vorbindu-le entuziasmat despre produs
Per total am investit cam 15.000 eur in afacere,impreuna cu partenerul. Urma sa curga cu clienti. Si sa ma umplu de bani. Toti cei cu care vorbeam imi ziceau: „Super afacerea, imi place, vreau si eu”.

Surpriza

Ciudat… clientii nu veneau. Niciunul nu incepea sa o foloseasca, desi nu costa nimic. Era gratis. In 11 luni am ramas fara bani si am inghetat afacerea. Am pierdut toti banii investiti, dar am invatat o lectie…

Lectia invatata:

Daca nu intelegi DE CE clientul nu vrea sa cumpere produsul tau, nu ai cum sa ii vinzi… sa mi-a venit ideea de a construi Conversion Academy.

Conversion Academy – www.conversionacademy.eu

Si am avut din nou curajul sa risc tot. Am plecat de la banca, cu lectiile pe care le-am invatat din primul meu mare esec. Si… m-am decis sa ii ajut pe altii ca sa nu fie nevoie treaca prin cosmarul prin care am trecut eu. Am devenit „profesorul” de care am fugit in tinerete, doar ca acum ma ghidez dupa propriile reguli si invat impreuna cu comunitatea si invitatii Conversion Academy. Aceasta comunitate, a oamenilor care vor sa isi inteleaga mai bine clientii si sa invete sa vanda online, ti se potriveste daca te regasesti cel putin intr-una din frazele de mai sus.

All sessions by Ciprian Soleriu

Jocul Vanzarii Online

19 nov. 2014
11:30 - 11:50