Ciprian PILAN

Inspector de concurenta, Consiliul Concurentei

Ciprian PILAN

Inspector de concurenta, Consiliul Concurentei

Biography

Ciprian este inspector de concurenta in cadrul Consiliului Concurentei. In aceasta calitate, a participat la negocierile de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, fiind imputernicit in acest sens pentru dosare importante cum ar fi dosarul siderurgic sau cel al constructiilor navale. De asemenea, a avut o contributie importanta la elaborarea de legislatie secundara in domeniul ajutorului de stat si la elaborarea unor decizii importante in acest domeniu.

Participarea in calitate de lector la 50 de conferinte si seminarii, dar si publicarea unei carti prezentand „Aspecte practice in domeniul ajutorului de stat” in cadrul „Colectiei Business” de la Universul Juridic reprezinta o mica parte din activitatea sa pentru diseminarea culturii concurentei si ajutorului de stat pe teritoriul Romaniei.

Experienta dobandita in cadrul autoritatii nationale de concurenta a fost decisiva pentru participarea sa in cadrul unor seminarii si proiecte derulate pe plan extern. Astfel a fost nominalizat de catre TAIEX pentru a oferi instruire de specialitate, in anul 2010, personalului angajat al cadrul Directoratului General Ajutor de Stat din Turcia.

Pe parcursul anului 2012, a participat in calitate de consilier rezident de twinning la implementarea unui proiect european in cadrul Consiliului Concurentei din Republica Moldova avand o contributie importanta la rezultate remarcabile: adoptarea unui pachet de legi in domeniul concurentei si ajutorului de stat, elaborarea registrului national al ajutoarelor de stat, elaborarea legislatiei secundare in domeniul concurentei si ajutorului de stat, etc.

Activitatea curenta se refera la aplicarea legislatiei de ajutor de stat in Romania, solutionarea unor plangeri in materie de concurenta neloiala, elaborare de studii si cercetari necesare in cazurile de concurenta economica, colaborare cu institutiile locale si regionale pentru solutionarea unor probleme de concurenta si ajutor de stat, inclusiv in conexiune cu accesarea fondurilor europene.

All sessions by Ciprian PILAN