ANGELA ACHITEI

CEO, Util Deco & Presedinte, ADV Romania
Angela Achitei Util Deco

ANGELA ACHITEI

CEO, Util Deco & Presedinte, ADV Romania
linkedin-icon

Biography

Angela Achitei este Presedinte al Fundatiei ADV Romania din anul 2002, o organizatie nationala specializata pe servicii de incluziune sociala cu centre in Iasi, Constanta si Tg. Mures. De asemenea, este Manager al intreprinderii sociale Util Deco, infiintata in 2008 ca solutie pentru crearea de locuri de munca protejate pentru persoane cu dizabilitati. Incepand cu anul 2014, asigura presedintia si la FONSS, o federatie pe care a infiintat-o alaturi de alti 9 colegi din ONG-uri.

De formatie asistent social, cu un master in educatie integrata si in prezent doctorand in ”managementul strategic al afacerilor de economie sociala”, Angela a asigurat in 14 ani de activitate la ADV Romania, managementul a peste 70 de proiecte europene, a atras in comunitate peste 18 mil de euro si a dezvoltat 3 intreprinderi sociale sub brand-ul Util Deco in care au fost create in jur de 120 de locuri de munca, din care 30 pentru tineri cu dizabilitati, si o cifra de afaceri in 2016 de peste 4.86 milioane de euro.

In 2017, i-a fost acordat premiul ”Social Entrepreneur Of The Year” in cadrul programului EY Entrepreneur Of The Year, singura competitie antreprenoriala globala care se derulează in mai mult de 145 de orase din 60 de tari, acoperind peste 94% din economia globala.

Din anul 2015, Angela este membru cu drept de vot in Comitetul de Monitorizare a Programului Operational Regional, asigurand o contributie importanta la implementarea fondurilor structurale destinate investitiilor, iar din 2016 face parte din Coalitia Nationala de Incluziune si Combatere a Saraciei din Romania.

Incepand cu anul 2017, este membru activ si in Clubul Europa, dezvoltat de catre Comisia Europeana, asigurand feedback pe diferite teme europene de interes.

Angela se considera un om fericit pentru ca prin activitatea de zi cu zi pe care o are la fundatie, a reusit sa produca o schimbare in viata a zeci de mii de tineri cu dizabilitati sau din familii cu probleme. A inteles foarte repede, ca povestea incluziunii sociale, nu se scrie doar cu servicii sociale, ci construind punti si undite pentru cei care sunt mai putin norocosi in viata prin servicii de ocupare!

Chiar daca implicarea ei in dezvoltarea sectorului de economie sociala, reprezinta o picatura in ocean, Angela isi spune mereu ca ”oceanul e format din multe picaturi, iar puterea exemplului produce schimbare”!

UTILDECO

UtilDeco este una din cele mai mari intreprinderi sociale de inserţie din Romania organizata sub forma de unitate protejata, infiintata in 2008 si promovata pe site-ul Comisiei Europene ca model de buna practica.

UtilDeco inseamna activitate economica reinvestita in programe sociale si are drept obiective:

  • Crearea si mentinerea locurilor de munca pentru persoane cu dizabilitati (minim 30 de tineri cu dizabilitati angajati);
  • Integrarea a minim 30 de tineri din grupuri vulnerabile pe piaţa neconvenţionala a muncii prin oferirea unui pachet integrat de servicii sociale şi de ocupare:
  • Formare profesionala continua (peste 300 persoane anual);
  • Consiliere si orientare profesionala (peste 500 de persoane anual).

All sessions by ANGELA ACHITEI

ENTREPRENEURSHIP: CHALLENGES AND ROAD TO SUCCESS

04 apr. 2017
4 APR, 13:05 - 14:00
Unirea Hotel