ALEXANDRU BORCEA

Presedinte ARIES
Alexandru Borcea Aries

ALEXANDRU BORCEA

Presedinte ARIES

Biography

Co-fondator si presedinte ARIES si co-fondator al Camerei de Comert Romano Germane. Ca presedinte al Comisiei Angajatorilor in cadrul ARACIS, alaturi de alti membri ai acestei comisii, a formulat standardul EUR-ACE de asigurare a calitatii invatamantului superior ingineresc pentru Romania si a sustinut nemijlocit si cu succes acreditarea ARACIS sub aceasta eticheta. In urma acestui succes, Romania este a noua tara din lume si a saptea din UE care are acreditare conform acestui standard.

A organizat impreuna cu staff-ul ARIES peste 100 de delegatii ale industriei ICT in strainatate, pe toate continentele, a organizat peste 50 de evenimente interne si a coordonat, ca partener din Romania, peste 20 de proiecte europene pentru sprijinirea inovarii din Romania si a competitivitatii firmelor membre.

A sprijinit si sprijina competitivitatea sistemului national al inovarii din Romania, pentru membri ARIES, dezvoltand pana in prezent 14 caiete de advocacy asupra educatiei, cercetarii, inovarii, eticii in afaceri, competitivitate, internationalizare si clustering. In urma activitatii de advocacy, s-a imbunatatit relatia dintre mediul de afaceri si mediul universitar, am furnizat un nou cadru pentru proiectele C&D nationale, s-a proiectat si acreditat standardul EUR-ACE pentru Romania si urmeaza sa se implementeze o retea de cercetare tip Fraunhofer in Romania. In plus, alaturi de staff-ul ARIES, sustine competitivitatea membrilor ARIES prin servicii de constientizare, informare, networking si transfer tehnologic.

All sessions by ALEXANDRU BORCEA

SESIUNEA ANTREPRENORIAT IT

25 sept. 2015
11:45 - 13:00
Sala 233, Universitatea din Craiova