ALEX FILIP

Fondator, Eventur
Alex Filip Eventur

ALEX FILIP

Fondator, Eventur

Biography

Masterand in turism, blogger de travel, calator prin lumea mare, consultant independent in social media si fondatorul firmei Eventur, prima agentie din Romania specializata in organizarea de evenimente in turism si marketing.

Alex este  pasionat de tot ceea ce inseamna turism! A absolvit doua facultati pe acest profil, este licentiat in probleme de mediu, turism si ecoturism, iar de curand a terminat un master in Managementul Activitatilor Turistice la Facultatea de Geografie din cadrul Universitatii din Bucuresti.

In 2009 a lucrat ca Brand Manager la revista Vacante & Calatorii, in 2010 a coordonat departamentul Corporate intr-o agentie de turism, iar in prima zi a anului 2011 s-a infiintat  blogul Turistul, care in doar 3 luni a reusit sa castige suficienta notorietate astfel incat la RoBlogFest 2011 sa obtina locul 3 pentru sectiunea Travel. De asemenea, a urmat un internship in Ministerul Turismului si este implicat in cateva proiecte nationale de promovare a turismului romanesc si de imbunatire a imaginii tarii. Printre acestea se numara Asta-i Romania care-mi place!, o campanie pe care a initiat-o si a dezvoltat-o in parteneriat cu cel mai puternic portal de turism din tara, Infoturism. Acesta a fost declarat al doilea cel mai bun proiect online din Romania in cadrul galei Webstock Awards 2011 desfasurata in luna septembrie.

Tot in 2011 a fost responsabil cu statisticile in cadrul celei mai apreciate agentii online de turism, Vola.ro, iar pe 6 decembrie 2011 a lansat Greenly Magazine, o revista online de mediu.

Din mai 2012 si pana in februarie 2013 a gestionat un portofoliu format din 15 agentii de turism prestigioase din Romania la Travelio, companie ce ofera servicii complete de IT pentru agentii, iar din iunie 2013 s-a ocupat si de promovarea  online a hotelului Central Plaza din Piatra Neamt.

Tot in Piatra Neamt a reusit sa implementeze doua proiecte importante: o conferinta regionala pe Marketing Online in Turism si un infotrip #priNeamt.

In februarie 2013 si-a lansat agentia de evenimente Eventur  cu dorinta sa o transforme in cea mai importanta agentie specializata in organizarea de evenimente cu focus pe subiecte din turism si marketing.

All sessions by ALEX FILIP