ADRIAN PANAIT

Director General - Directia Generala Politici Antreprenoriale, Departamentul pentru IMM, Mediu de Afaceri si Turism
Adrian Panait

ADRIAN PANAIT

Director General - Directia Generala Politici Antreprenoriale, Departamentul pentru IMM, Mediu de Afaceri si Turism

Biography

Adrian Panait s-a nascut in anul 1975 in Tulcea. A absolvit Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti in anul 1998. Imbratisand specializarea pe care a urmat-o in timpul studiilor universitare, domnul Adrian Panait s-a angajat, dupa absolvire, ca economist in cadrul Departamentului de Cercetare Stiintifica al Universitatii Politehnica din Bucuresti.

In anul 2011 a devenit consilier la Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijocii (AIPPIMM) si ulterior in cadrul aceleiasi institutii, Sef Serviciul Implementare Proiecte si Programe pentru Intreprinderi Mici si Mijocii.  Din punct de vedere al activitatii, domnul Adrian Panait a coordonat mai multe programe nationale finantate de la bugetul de stat, precum: Programul UNCTAD/EMPRETEC Romania pentru Sprijinirea Dezvoltarii Intreprinderilor Mici si Mijocii si Programul pentru Dezvoltarea Abilitatilor Antreprenoriale in Randul Tinerilor si Facilitarea Accesului acestora la Finantare START.

Domnul Adrian Panait este astazi Director General al Directiei Generale Politici Antreprenoriale din cadrul  Departamentului pentru IMM, Mediu de Afaceri si Turism (DIMMMAT). DIMMMAT functioneaza ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, in cadrul Ministerului Economiei, cu personalitate juridica, avand rol de sinteza, care aplica strategia si Programul de guvernare in domeniul intreprinderilor mici si mijlocii, cooperatist, mediului de afaceri si turismului, in concordanta cu cerintele economiei de piata si pentru stimularea initiativei operatorilor economici.