Shanghai sightseeing

29 iun. 2016
Miercuri, 29.06.2016, 16:00 -20:00
Shanghai
Orasul Shanghai

Shanghai sightseeing

Shanghai, o metropola internationala vioaie si energica, indeamna oameni din toata lumea sa se bucure de atmosfera sa speciala. Aceasta metropola moderna, cu mostenirea sa bogata in cultura chineza, ofera multe de vazut si de facut.

Cateva dintre cele mai cunoscute obiective turistice pe care le recomandam sunt:
1. Bund si Raul Huangpu: raul imparte orasul Shanghai in doua, partea de est si partea si vest si reuneste cele mai spectaculoase atractii ale orasului. Situat pe malul de est al Huangpu, Bund este simbolul si poate cea mai frumoasa parte a unei calatorii in Shanghai.
2. Strada Nanjing: are 5,5 km, este considerata a fi „strada comerciala numarul 1 in China” si un landmark al orasului.
3. Gradina Yuyuan: este cea mai mare gradina antica din Shanghai si reuneste stilurile arhitecturale Ming si Qing. Are 6 zone cu 6 stiluri diferite.
4. Templul Jade Buddha: este unul din cele mai faimoase altare budiste din oras. Statuile lui Budha din jad alb au fost aduse aici din Burma in secolul XIX.
5. Xin Tian Di: este alegerea cea mai inteleapta pentru cei care vor sa experimenteze atmosfera istorica si culturala a orasului. A devenit o zona pietonala foarte cautata de generatiile tinere, fiind plina de cafenele, baruri si restaurante romantice.
6. Turnul de televiziune Perla Orientala: simbolul modern al orasului, care nu trebuie ratat in timpul unei calatorii in Shanghai, fiind cel mai inalt turn de televiziune din Asia (468 m).
7. Orasul antic Qibao: este o asezare antica pe apa, care poate fi vizitata fara a parcurge o distanta foarte mare (18 km de centrul orasului).
8. Orasul antic Fengjing: situat la 57 km de orasul Shanghai, este un oras antic pe apa tipic si in acelasi timp unul din cele 4 cele mai faimoase orase din sudul Chinei.
9. Muzeul Shanghai: este un adevarat cuib de comori antice chineze si gazduieste 120.000 de relicve valoroase. Privit de sus, muzeul seamana cu o ilustrare din bronz a Dinastiei Han.