Beijing sightseeing

02 iul. 2016
Sambata, 02.07.2016, 12:00 - 20:00
Beijing
Piata Tiananmen Beijing

Beijing sightseeing

Beijing este fara indoiala unul din cele mai vizitate orase din lume. In fiecare an, milioane de oameni calatoresc spre capitala Chinei, care reprezinta un amestec minunat intre vechi si nou.

Beijing este un oras potrivit in orice anotimp. Intotdeauna veti gasi ceva de facut, indiferent de moment sau de interese. Exista sute de obiective turistice si locuri istorice in Beijing, unele la distante de mers, altele putin mai departe de centrul orasului. Cele 10 obiective celebre pe care le recomandam si noi sunt:

1. Orasul interzis: pentru cele mai multe persoane, Beijing reprezinta o capitala estica antica, prin urmare Orasul interzis este inceputul ideal al unei vizite in Beijing si un mod perfect de a descoperi aerul misterios al orasului.

2. Piata Tiananmen: ocupa unul din primele locuri in lista de simboluri ale Beijingului; se afla in inima orasului si este cea mai mare piata de acest tip din lume, gazduind parade si mitinguri imense.

3. Templul Cerului: a reprezentat timp de 5 secole unul din cele mai sfinte locuri din tara, fiind un complex de cladiri sacre dedicate Imparatilor Ming si Qing. Daca il vizitati dimineata devreme, puteti intalni grupuri de oameni care exerseaza diverse tipuri de kung fu si taiji.

4. Palatul de Vara: este cea mai mare gradina regala din China, o oaza de relaxare imperiala intinsa pe kilometri intregi.

5. Mormintele Ming: se afla in apropierea Marelui Zid Chinezesc si reprezinta locul de inmormantare a 13 dintre cei 17 imparati din Dinastia Ming.

6. Marele Zid Chinezesc: partea aflata la Nord de Beijing are o lungime de 600 km si include 8 sectiuni ale zidului. Majoritatea sectiunilor sunt bine pastrate si reprezinta mostenirea Dinastiei Ming, o era a constructiilor imense.

7. Hutongs: un cartier cu multe stradute inguste si serpuite, pline de mici restaurante, baruri si hanuri. Stradutele unice reprezinta „adevarata viata” a Beijingului si ofera ocazia de a utiliza un taxi pe tricicleta.

8. Beijing Olympic Green: este locul impresionant in care s-au desfasurat jocurile olimpice.

9. Friptura de rata de Beijing: este, pe langa urcarea pe Marele Zid Chinezesc si participarea la un spectacol al Operei Beijing, una din cele trei „must-uri” pentru cei care viziteaza orasul pentru prima data.

10. Opera Beijing: utilizeaza un numar mare de actiuni stilizate (cantat, dansat, dialog si lupte acrobatice) pentru a spune o poveste sau a prezenta personaje si sentimentele acestora de fericire, furie, tristete, surpriza, frica si suparare.