Participare gratuită cu înregistrare

Raporturile de muncă în starea
de urgență

23 Aprilie 2020, ora 13:00 / Zoom

Evenimentul live s-a încheiat. Vă invităm să vă abonati la newsletter pentru a primi informații despre evenimentele noastre viitoare.

Vom dezbate legislația privind raporturile de muncă în stare de urgență, urmărind să oferim răspunsuri la aspecte precum aplicarea șomajului tehnic în timpul situației de urgență instituite prin decretul nr. 195/16.03.2020, munca la distanță, acordarea de zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, extinderea perioadei de beneficiere a indemnizației de creștere copil sau stimulentul de inserție aflați în plată.

Vor fi preluate în direct întrebări pe acest subiect la care vom răspunde în cadrul conferinței.

Program

13:00

Șomajul tehnic vs. Concedierea pentru motive care nu țin de persoana salariatului

Lorena Stănescu, în calitate de avocat în cadrul Baroului București, a lucrat pentru companii din domeniul IT pe probleme de consultanta referitoare la implementarea contractelor de achiziții privind digitalizarea proceselor de gestionare a resurselor umane.

Q&A

13:20

Munca în echipă și engagementul dintre angajat și angajator în perioade de criză

Ecaterina Pop, Consultant HR, experiență în lucru cu echipe din diverse medii (ONG-uri, start-upuri, multinaționale), desfășurare proiecte de recrutare și consultanță, acreditare Belbin.

Q&A

13:40

Munca la distanță în contextul stării de urgență

Raluca Onufreiciuceste avocat în Baroul Bucureşti, colaborator la Revista Română de Protecția Datelor și JURIDICE.ro și doctorand al Facultății de Drept din cadrul Universității din București.

Q&A

14:00

Contestarea în instanță a deciziilor de concediere dispuse de angajator

Adriana Popa, avocat în cadrul Baroului București, cu experiență profesionala de 15 ani în cauze importante din sfera dreptului muncii și fiscal.

Q&A

Moderator

Alexandru Lăzescu.

A dezvoltat proiecte de anvergură în industria mass media (rețeaua națională de ziare locale “Monitorul”) și a deținut sau deține poziții de management de top (PDG al TVR (2010-2012), Presedintele grupului “Nord Est - Monitorul”, Presedinte “Ziarul de Iasi”). Este Șeful Departamentului de Jurnalism și Științele Comunicării de la Universitatea "Alex.I.Cuza" Iași, unde predă cursurile de Digital Marketing și Management Media. Temele sale principale de interes vizează impactul noilor tehnologii, inclusiv Inteligența Artificială, IoT, Big Data etc în industria mass media dar și în general impactul asupra mediului de afaceri, societății în ansamblu și dinamicii geopolitice.

Share: Facebooktwitterlinkedinmail