Conferință online

Afaceri.ro Infrastructura Transport Iulie 2020
Finanțarea infrastructurii rutiere în Moldova

30 Iulie 2020, 10:00 / Zoom

Evenimentul live s-a încheiat. Vă invităm să vă abonati la newsletter pentru a primi informații despre evenimentele noastre viitoare.

Arhipelago împreună cu Asociația civică Moldova Vrea Autostradă vă invită joi, 30 iulie 2020, începând cu ora 10.00, la Conferința Online Afaceri.ro Infrastructura Transport Iulie 2020 - Finanțarea infrastructurii rutiere în Moldova.

Dezbaterea online își propune să fie un prilej de a identifica oportunitățile, dar și cele mai importante provocări care pot apărea în dezvoltarea infrastructurii rutiere în regiunea de nord-est a țării. Discuția are loc în contextul noilor alocări financiare pe care Uniunea Europeană le-a făcut către statele membre pentru exercițiul financiar 2020 - 2027, ca parte a pachetului de redresare economică a blocului comunitar. României i-au fost alocate 80 miliarde de euro, iar domeniul prioritar pentru care vor fi cheltuite aceste sume este infrastructura.

Cum schimbă noul mecanism de funcționare al fondurilor europene proiectul autostrăzilor în regiunea Moldovei? Care este stadiul la zi al proiectelor de infrastructură majoră din regiunea de nord-est a țării? Care sunt cele mai mari provocări legislative pentru finanțarea construcției de autostrăzi în România? Acestea sunt câteva dintre întrebările la care vom căuta răspuns în cadrul conferinței online.

Program

10:00

Cuvânt deschidere

Flaviu MANEA, președinte Moldova Vrea Autostradă (MVA)- caracter apolitic și independent al MVA, deschiderea către dialog deschis cu toți actorii implicați.

Provocări și oportunități în 2020 pentru finanțarea infrastructurii rutiere în României

Mariana IONIȚĂ, director general CNAIR, este de profesie inginer constructor, absolventă a Universității Tehnice de Construcții București și are o vastă experiență în dezvoltare politicilor publice și al managementului programelor naționale din domeniul infrastructurii și al transporturilor.

Felix ARDELEAN, director general al Direcției Generale Organismul Intermediar pentru Transporturi.

Abordări executive pentru asigurarea surselor de finanțare a infrastructurii rutiere în României

Alexandru NAZARE, membru în Consiliu Administratie CNAIR.

Stadiu la zi al proiectelor de infrastructură majoră din Moldova

Adrian COVĂSNIANU. Geograf ce activează în domeniul urbanismului de peste 14 ani. Pasionat de infrastructură, mediu si dezvoltare regională. Vicepreședinte al Asociației "Moldova Vrea Autostradă" cu activități de monitorizare proiecte de infrastructură majoră, propuneri de soluții tehnice și strategii de implementare proiecte. Consilier onorific al Ministrului Transporturilor.

Mihail Petea BĂȘULESCU, coordonator UIP (Unitate de Implementare a Proiectului).

Provocări legislative pentru finanțarea construcției de autostrăzi în România

Cătălin DRULĂ, Deputat în Parlamentul României și membru al Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură. IT-ist, fost olimpic la informatică, a studiat în Canada, la University of Toronto unde a fost admis cu o bursă de merit în anul 1999.

Vasilică TOMA, Senator în Parlamentul României, Secretar la Comisia pentru transporturi şi infrastructură, membru al Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale.

Q&A (centralizate de moderatori)

Moderatori dezbatere

Diana BALTĂ. Absolventă a Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din Iași, Diana are un vast background jurnalistic. Și-a rafinat calitățile de comunicator conducând proiecte ample de relații publice pentru companii private și ONG-uri. Baza solidă de comunicare și-a construit-o lucrând în mass-media, atât în presa scrisă, cât și în radio și televiziune. Timp de 5 ani a lucrat la Digi24, unde a realizat un talk-show zilnic despre piața muncii din regiune, dar unde a și practicat jurnalismul de televiziune, realizând reportaje tv pentru mai multe campanii ale postului Digi24. Diana este doctor in Economie, titlu obținut la Universitatea "Al.I.Cuza" din Iasi, având de asemenea experință ca și cadrul universitar.

Radu Nechita. Antreprenor, broker pe piața de capital, cu studii post-universitare în diplomație și relații internaționale, Radu a activat ca manager, trainer și coach în companii multinaționale și în afacerea proprie Mentor Training. Este specializat în cursuri de management & leadership, vânzări consultative, comunicare interpersonală profesională, negociere cooperantă persuasivă, cultură organizațională și dezvoltarea echipei, pentru peste trei sute de clienți din România și Rep. Moldova.

Marius Alexa, organizator conferință.

Share: Facebooktwitterlinkedinmail