ARTICOLE

21
feb.

Nick Vercruyssen speaker la Afaceri.ro Bacau: „Solutiile pe care le oferim sunt la un nivel inalt si destul de recente, nu ne bazam pe tehnologii vechi”

Cu un Masterat in Informatica la Universitatea din Ghent si cu peste 10 ani de experienta in Project Management, Team Management si Business Development, Nick Vercruyssen a reusit sa demonstreze ca succesul unei companii IT nu depinde neaparat de pozitia geografica, ci de cultura muncii pe care o promovezi. Nascut si crescut in Belgia, Nick s-a mutat de noua ani la Bacau, unde a reusit sa-si deschida o profitabila companie IT, 100% locala.

Grupul de firme ISSCO este specializat in nearshoring si outsorcing si in dezvoltarea de solutii software. De la solutii de monitorizare prin GPS, aplicatii software personalizate, pana la web design, cloud technology si aplicatii mobile, echipa lui Nick se remarca prin viziunea cu care isi abordeaza fiecare client in parte. „Noi incercam sa ne diferentiem de ceilalti prin modalitatea cu care colaboram cu clientii si prin seriozitate”, spune CEO ISSCO.

A inceput in 2009, cu o firma specializata in servicii de dezvoltare soft pentru sanatate; in trei ani avea cinci angajati, iar in 20011 a intrat pe piata de outsourcing si nearshoring. „La sfarsitul lui 2013 am hotarat ca ar fi oportun sa incercam pe piata din Romania sa facem diferite produse si servicii cu dezvoltate in-house, cu programatori din Bacau, asadar ca am creat o nou firma un un brand: ISSCO”, povesteste Nick.

Cele mai importante produse ale companiei sale sunt cele din domeniul managementului si monitorizarii flotelor. GPS-Protect este solutia dezvoltata in-house si este singura de acest gen vanduta in Romania, care utilizeaza hartile licentiate Google.

Urmatorul pas pentru Nick si ISSCO a fost dezvoltarea unor solutii integrate, care se treaca dincolo de dezvoltarea unor softuri: infrastructuri complexe, cu hardware, platforme multiple si echipamente tehnice integrate. Cu alte cuvinte: Internet of Things. Acesta este si principalul subiect despre care va vorbi la conferinta din 26 februarie de la Bacau.

Tradus in romaneste Internetul Tuturor Lucrurilor, aceasta tehnologie uneste reteaua obiectelor fizice – masini, telefoane, cladiri, aparatura electrica, electronica – cu softuri si diferiti senzori, folosindu-se de internet. Aplicatii? De la case inteligente, la transport inteligent, orase inteligente, cladiri de afaceri… inteligente. „Este un domeniu care incepe sa devina destul de popular, interesant si apreciat in Romania, iar acesta are cu siguranta are niste beneficii ecologice si de consum”, adauga Nick.

ISSCO a reusit sa se impuna pe piata locala – in ciuda marilor companii IT din orase ca Iasi sau Cluj – prin originalitatea si receptivitatea de care a dat dovada. „Cred ca suntem apreciati in primul rand pe partea tehnica pentru ca solutiile pe care le oferim sunt la un nivel inalt si destul de recente, nu ne bazam pe tehnologii vechi. In orice aplicatie, soft sau in orice serviciu pe care-l facem, incercam sa fim la curent cu ultimele modificari in tehnologie”, spune CEO ISSCO.

In plus, partenerii din Bacau, faptul ca firma sa are sediul in acelasi oras a fost un avantaj urias, adauga Nick. Prin produsele pe care le dezvolta in-house, echipa sa ofera suport pentru orice problema pe care clientii o intampina si o pot rezolva intr-un timp foarte scurt. „Nu suntem dependenti de alte firme sau de producatori de softuri din strainatate”, adauga el.

Pe viitor, ISSCO va creste puternic pe partea de outsourcing si nearshoring, dar, adauga Nick, vor veni tare din spate si tari ca Ucraina si Republica Moldova, iar companiile de profil trebuie sa fie pregatite de viitoarele mutari de pe piata. El este constient de aceasta miscare, de aceea reinvesteste profitul din urma acestor servicii in dezvoltarea solutiilor proprii de IT.

„Suntem atenti la asta, credem ca in cativa ani va merge bine in zona noastra, cu siguranta va fi o crestere puternica anul acesta pe partea de outsourcing si nearshoring, dar totul va fi cu scopul de-a converti aceste beneficii in niste produsesi servicii, care sunt dezvoltate specific pentru piata din Romania sau pentru cea din afara”, spune Nick.

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.