VALENTIN BURLACU

Fondator, Rofilco
valentin burlacu

VALENTIN BURLACU

Fondator, Rofilco
facebook-icon

Biography

 Valentin Burlacu este fondatorul studioului de film Rofilco, probabil unul dintre cele mai longevive companii de film din România. Din 1992 și până în prezent echipa Rofilco a realizat  sute de producții video. Documentare, spoturi publicitare, clipuri muzicale, ”specialitatea casei” fiind însă filmul de prezentare, corporate sau filmul concept.

A reușit  ca în cei 24 de ani de activitate  la Rofilco să asigure continuitatea contractuală și financiară, astfel că toate investițiile din cadrul studioului au fost făcute din resurse proprii. Filmul, după părerea sa, înseamnă în primul rând Mesaj.  Dincolo de frumusețea imaginii, de calitatea filmării, dincolo de efectele folosite, stă  munca în echipă, începând cu elaborarea conceptului și a mesajului și terminând cu produsul finit, filmul.

În calitatea sa de președinte al Asociației Române de Film și Televiziune, fiind unul din membrii fondatori, a inițiat și derulat în 2008 un original proiect cultural: ”Time Capsule – Iași 600”, proiect unic și  singurul de acest gen din România și care este afiliat la The International Time Capsule Society from Atlanta, SUA.

În cadrul proiectului, alături de colegii săi, Alexandru Condurache -regizor și Irina Theodoru, a reușit să coaguleze interesul comunității ieșene în realizarea unui mesaj video și nu numai, adresat ieșenilor din 2058. Alte proiecte din cadrul asociației au fost  documentarele despre Tezaurul României și despre problematica meglenoromânilor realizate de Marian Voicu, documentare difuzate pe TVR 1.

În ultimii 15 ani, a fost solicitat de unitățile de învățământ superior din Iași să împărtășească experiența acumulată în domeniul publicitar dar și managerial, studenților și masteranzilor de la Universitatea ”Al. I. Cuza” Iași, Universitatea ”Petre Andrei” din Iași sau de la Universitatea  ”Apollonia” Iași, în calitate de profesor asociat. Activitatea didactică s-a bazat în mod special pe  studiile de caz  din experiența proprie la Rofilco.

O experiență antreprenorială și managerială de peste 24 de ani, proiecte creative, originale și unice, plăcerea de a face film sunt doar câteva elemente care îl recomandă.

All sessions by VALENTIN BURLACU

SESIUNEA NEW MEDIA & MARKETING ONLINE

10 feb. 2016
12:00 - 12:40
Camera de Comert si Industrie Iasi

SESIUNEA TEHNOLOGIE, NEW MEDIA & MARKETING ONLINE

26 feb. 2016
11:15 - 12:15
Centrul de Afaceri si Expozitional Bacau

TENDINTE IN MARKETING ONLINE

25 mart. 2016
12:15 - 13:20
Hotel Vaslui (Europa)

SESIUNEA NEW MEDIA & MARKETING ONLINE

08 apr. 2016
12:30 - 13:30
Camera de Comert si Industrie Suceava

SESIUNEA NEW MEDIA & ONLINE MARKETING

19 mai 2016
13:00 - 13:20
Hotel Central Plaza - Sala Milenium